Zorgt de Verveling van een Jongeman voor Problemen thuis Tijdens de Feestdagen?

De feestdagen kunnen een moeilijke tijd zijn voor families – al helemaal wanneer er een jongeman in de problemen bij is betrokken. Als jouw zoon maar lusteloos thuis rondhangt, loopt hij al een verhoogd risico op het misbruiken van drugs of alcohol. Misschien is het tijd voor een nieuwe aanpak om van de feestdagen te genieten.

Verveling kan de feestdagen verpesten voor een jongeman

Sharelines

  • Voor degenen die al middelen misbruiken, de feestdagen
  • Veroorzaakt de verveling van een jongeman problemen thuis tijdens de feestdagen?

De feestdagen zijn een bijzonder moeilijke tijd voor verslaafden en zelfs voor mensen in herstel. Voor degenen die zichzelf hebben vervreemd van geliefden door hun verslaafde gedrag, kan het dit seizoen lijken als een herinnering aan de slechte beslissingen die zijn gemaakt. Terwijl anderen feestvieren, proberen zij zich te onthouden of zakken zij in een staat van depressie.

Dit kan vooral moeilijk zijn voor jongemannen en hun families. Oudere tieners en jongemannen in de leeftijd van 20 jaar en ouder voelen zich thuis tijdens het feestseizoen verveeld en gefrustreerd. Voor degenen die reeds worstelen met middelenmisbruik, kan dit seizoen ervoor zorgen dat het erger wordt. En zelfs degenen die normaal niet in de verleiding komen om te experimenteren tijdens hun vrije dagen. Dit kan voor de gehele familie een moeilijke tijd zijn.

Er bestaat een link tussen verveling en middelenmisbruik bij jongemannen

Er is een sterke link tussen verveling en middelenmisbruik. Sterker nog, verveling kan worden gezien als de belangrijkste reden waarom vele jongemannen beginnen te experimenteren met drugs en alcohol. Wanneer zij een gebrek hebben aan diepe interesses of zich anderszins niet betrokken voelen bij de buitenwereld, is er meer kans dat zij illegale middelen gebruiken als manier om hiermee om te gaan.

Een studie die is uitgevoerd aan de Columbia University in de VS heeft ontdekt dat zowel verveling en stress grote risicofactoren waren voor drugsgebruik. Dit is belangrijk om in gedachten te houden, omdat het feestseizoen een bron van beide kan zijn. Verveling kan voorkomen wanneer jongemannen uit hun dagelijkse schoolroutine worden gehaald. En over het hele spectrum kan het stressvol zijn om aanzienlijk meer tijd door te brengen met familieleden als ze gewend zijn geraakt aan een meer onafhankelijke levensstijl.

In beide situaties kunnen de feestdagen een triggerseizoen zijn voor jongemannen. Degenen die reeds experimenteren met drugs kunnen geneigd zijn om het meer en vaker te gebruiken. En degenen die voorheen problematisch gedrag vertoonden, kunnen een terugval krijgen. Beide situaties zijn problematisch.

Dit maakt het des te belangrijker dat jongemannen zich betrokken voelen in hun dagelijkse leven. In sommige gevallen kan dit simpelweg betekenen dat deze persoon een productieve uitlaatklep vindt, of een activiteit ter ontspanning om aan deel te nemen tijdens de feestdagen. Maar in andere gevallen is het beste voor jongemannen zoals deze om zich eens even helemaal ergens anders te begeven en betrokken te raken bij een actieve en gerichte groep leeftijdsgenoten.

Raak jij de controle kwijt Over jouw drinkgedrag?

Verslavend gedrag tijdens de feestdagen kan schadelijk zijn

Verslaving heeft de neiging om het slechtste in mensen naar boven te halen, en dit kan een enorme last leggen op families. Hun gewoonte om zich verslaafd te gedragen heeft niets te maken met jou of de familie. Zelfs als het lijkt alsof jij op de een of andere manier schuld hebt, is het belangrijk om te weten dat de manier waarop deze persoon zich gedraagt en de soms schadelijke woorden die hij uitspreekt het resultaat zijn van een verslaafd brein. Het is een symptoom van een ziekte.

Omdat het het feestseizoen is en zij momenteel thuis zijn van school, is het de moeite waard om te overwegen dat dit de perfecte tijd kan zijn om een verslavingszorgprogramma aan te raden. Een afkickkliniek is niet iets dat je zomaar even kunt opdringen aan een jongvolwassene (en dit moet je ook zeker niet doen). Maar je kunt het zeker aanbevelen. Pak het goed aan, en het kan zomaar een kans zijn die hij grijpt.

Het is de truc om een programma te vinden waarvan hij zich kan voorstellen dat hij het leuk vindt om aan mee te doen – zelfs wanneer dit gepaard gaat met detoxen of afkicken. Wanner hij voor de keuze wordt gesteld om ofwel de feestdagen thuis door te brengen (waar hij hoogstwaarschijnlijk tegenop ziet) of een vechtkunst te leren in Zuid-Oost Azië, kiest hij waarschijnlijk maar al te graag voor het laatste.

The Cabin Nederland kan de oplossing zijn voor de verveling van jouw zoon

Als jouw zoon lusteloos thuis rondhangt tijdens de feestdagen – of duidelijk drugs of alcohol misbruikt om om te gaan met de verveling – kan weer een feestseizoen thuis precies zijn wat hij niet nodig heeft. Een geavanceerd afkickprogramma kan gunstig zijn.

Bij The Cabin Nederland hebben wij zeer gerichte verslavingszorgprogramma’s opgesteld die zowel aantrekkelijk zijn voor jongemannen en voldoen aan hun specifieke behoeften. Het is niet zomaar een afkickprogramma; dit is verslavingszorg dat speciaal is ontworpen voor mannen in de leeftijd van 18 tot 28.

Ons behandelprogramma biedt een meerlaagse aanpak voor het overwinnen van een verslaving:

  • Eén-op-één-begeleiding
  • Groepstherapie
  • Muay Thai en triathlontraining
  • Wildernisexcursies
  • Sportmassage

Zoek Nu Hulp

De kern van dit programma is het vinden van nieuwe (meer productieve) uitlaatkleppen voor hun energie, het ervaren van de intense beloningen voor het stellen en bereiken van verheven doelstellingen en het smeden van vriendschappen die niet draaien om middelengebruik en -misbruik. De resultaten kunnen diepgaand zijn en, in sommige gevallen, vooral levensveranderend.

Een klein programma betekent beperkte ruimte tijdens het feestseizoen

Als een jongeman in jouw leven interesse heeft in het behandelprogramma bij The Cabin Nederland afkickkliniek in het noorden van Thailand, is het nu de tijd om te beginnen met plannen. We werken met kleine inschrijvingsgroepen en hebben beperkte ruimte, dus het is de moeite waard zo snel mogelijk contact met ons op te nemen . Dit zou wel eens het meest geweldige cadeau kunnen zijn die hij ooit tijdens de feestdagen heeft ontvangen.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.