Aanbod Overzicht

Moderne en Effectieve Behandeling voor Alcohol, Drugs en Gedragsverslavingen

NL-Service-Overview-Counselling

Services aangeboden door The Cabin Chiang Mai

The Cabin Chiang Mai biedt een uitgebreid scala aan verslavingszorg services, variërend van de eerste beoordeling, detox en primaire behandeling, tot aan secundaire zorg, nazorg en terugvalpreventie.

Onze primaire verslavingsbehandelingmethode bestaat uit een modern, intelligent, fysiek en holistisch programma waarvoor we wereldwijd geprezen worden door de medische gemeenschap. De voornaamste behandeling die wij gebruiken is Recovery Zones, die Cognitieve Gedragstherapie (CGT), 12 Stappen en Mindfulness Meditatie combineert.

  • De CGT elementen van het programma voorzien in een zeer gepersonaliseerde aanpak, op maat gemaakt voor de specifieke individuele eisen voor verslavingsbehandeling.
  • De 12 Stappen worden uitgelegd in een reeks workshops waarin gebruik wordt gemaakt van internationale, niet-religieuze taal, welke geschikt is voor ons diverse klantenbestand.
  • Mindfulness meditatie wordt gebruikt als een op bewijs gebaseerde manier om mentale en emotionele gezondheidsproblemen te behandelen, zoals angst en depressie die tegelijkertijd voorkomen met verslaving.

De kern van het substantie-misbruik behandelprogramma wordt aangevuld met op maat gemaakte oefeningstherapie. Het algemene doel is om een gezonde geest en een gezond lichaam te creëren.

Sommige cliënten hebben misschien ook nog andere vormen van behandeling nodig, voor andere aandoeningen die tegelijkertijd met de verslaving voorkomen, zoals angst en depressie, of indien hun verslavingsgedrag gekoppeld is aan trauma of PTSD. Ons personeel is ervaren en effectief in het omgaan met deze zaken, en gebruikt op bewijs gebaseerde therapieën tijdens de behandeling.

Sommige cliënten hebben misschien ook ontgifting of detoxificatie nodig, in verband met hun fysieke afhankelijkheid van de drugs. Veilig afkicken kan ook ter plaatse.

Verslavingsbehandeling bestaat normaliter uit 2 elementen:

  1. Medisch – drugs of alcohol ontgifting onder medisch toezicht, plus het onder toezicht voorschrijven van medicijnen voor mentale of fysieke gezondheidsproblemen.
  2. Psychisch en gedrag gerelateerd – dit houdt in: counseling en mindfulness.

Onderdelen van het behandelprogramma zijn:

28 Dagen Versneld Programma / 60 Dagen / 90 Dagen Herstelprogramma / Programma met op maat gemaakte tijdsduur

Behandeling is beschikbaar voor alcoholverslaving en drugsverslaving, alsmede gedrag gerelateerde verslavingen zoals gokken/eten/sex etc.

Naast reguliere consultatie met onze interne arts worden cliënten ook bijgestaan door counselors (individueel en in groeps therapie) en door ondersteunend personeel.

Fysieke therapie wordt gehouden door ons uitstekende en ervaren team van fitness instructeurs, die een diepgaande kennis hebben van de fitness kwesties die verslaafden ervaren.

Het Familie Programma dat de familie bij het probleem betrekt en instrueert.

Terug naar boven

Back to Top