Dubbele Diagnose

Dubbele Diagnose

Dubbele diagnose verwijst naar iemand die lijdt aan meer dan één medische ziekte. Dit kan een verslaving zijn aan een substantie of aan verslaving gecombineerd met meer dan één psychische stoornis. Personen met een verslaving die ook aan een ernstige ziekte zoals AIDS lijden worden ook beschouwd als het hebben van een dubbele diagnose. 

Veel voorkomende psychische stoornissen die tegelijkertijd met een verslaving plaatsvinden, zijn:

  • Angst
  • Depressie
  • Eetstoornis
  • Bi-polar
  • Dwangmatige, psychoneurotische ziekte
  • Schizofrenie
  • Post Traumatisch Stress Syndroom

Meer dan de helft van de personen die aan een verslaving lijden, lijden ook aan een vorm van een psychische ziekte. De effecten van een dergelijke ziekte is vaak wat hen in eerste instantie tot verslaving dreef.

Menigeen die kampt met een ziekte zoals depressie of angst, gebruikt alcohol of voorgeschreven medicijnen voor zelf-medicatie. Alhoewel het aanvankelijk lijkt the helpen om stress te verminderen, neigt zelf-medicatie te leiden tot drugsmisbruik, wat in feite de symptomen van depressie en angst doet toenemen. Dit creëert een vicieuze cirkel van afhankelijkheid.

Onze dubbele-diagnose behandelingsmethode

Behandeling voor personen met een dubbele diagnose is moeilijker dan voor diegenen die kampen met een enkele verslaving. Klanten met tegelijkertijd voorkomende ziektes hebben een verhoogd risico en een hoger zelfmoordpercentage. Behandeling kan gecompliceerd zijn omdat veel symptomen van geestesziektes en verslaving elkaar nabootsen en zo de symptomen verergeren. Misdiagnose is gebruikelijk bij personen met een tegelijkertijd voorkomende ziekte. Gebrek aan het identificeren en het behandelen van de tegelijkertijd voorkomende ziektes is de hoofdoorzaak van terugval.

Bij The Cabin chiang Mai begrijpen wij dat een gronding inzicht in dubbele diagnose noodzakelijk is voor een succesvolle genezing en terugvalpreventie. Ons team van verslavingscounsellors, psychiaters en psychologen zijn specialisten op dit gebied.
Voordat een cliënt bij ons arriveert, ontvangt hij een uitgebreide psychische beoordeling om te zien of er een tegelijkertijd voorkomende ziekte aanwezig is. Gebaseerd op de resulaten zal ons klinisch team een directe relatie ontwikkelen met de verwijzende arts van de cliënt om zo het meest effectieve dubbele-diagnose behandelingsplan op te stellen en een cohesieve medische behandeling gedurende en na hun verblijf in The Cabin te garanderen.

We begrijpen dat cliënten met verscheidene ziektes uitvoerige zorg nodig hebben. Ons klinisch team zal een op maat gemaakt behandelingsplan voor de klant opstellen dat elk onderdeel van de conditie behandelt. Hij zal speciale één-op-één counselling sessies ontvangen die helemaal gefocust zijn op de simultaan voorkomende ziekten. Deze sessies zullen uitgebreid worden met mindfulness therapie – een combinatie van meditatie en yoga die wetenschappelijk bewezen is om geestesziekten zoals angst en depressie effectief te genezen. Terwijl Cognitieve Gedragstherapie, mind mapping en groepscounselling sessies met de 12-Stappen benadering, gebruikt worden om de verslaving te genezen.

Deze gepersonaliseerde benadering, gecombineerd met de toewijding en het meeleven van ons ervaren klinische team, hebben vrijwel alle cliënten met dubbele-diagnose het bereiken en in stand houden van herstel mogen ervaren.

Zoek Nu Hulp

Neem vandaag contakt met ons op om een (niet verplichte) evaluatie te krijgen en te zien hoe we u kunnen helpen. Vul het beknopte formulier rechtsbovenaan , of bel ons direct op +66 20 385 469, om uw reis naar herstel nu te beginnen.

Bel Ons Nu
+66 20 385 469

Zoek Nu Hulp

  • Geldig nummer Ongeldig nummer
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.


Download Onze Brochure

Wat is Verslaving?

Bekijk Onze Video

Back to Top