Proces Verslaving Behandeling

Proces Verslaving Behandeling

Waarom Nederlanders effectieve en betaalbare Gedragsverslavingszorg zoeken bij The Cabin Chiang Mai.

Wat zijn Gedragsverslavingen?

Het is een algemeen bekend feit dat miljoenen mensen over de hele wereld verslaafd zijn aan drugs en alcohol. Maar niet iedereen is zich ervan bewust dat miljoenen meer verslaafd zijn aan bepaald gedrag. Dit zijn o.a. gokken, eten, seks en internetverslaving.

En terwijl het er in eerste instantie op lijkt dat deze gedragsverslavingen onmogelijk dezelfde negatieve effecten kunnen hebben als alcohol or drugsverslaving, is het tegendeel waar. Alle verslavingen, of het nu om substantie- of gedragsverslaving gaat; beide kunnen absolute vernieling aanrichten in het leven van de verslaafde en in de levens van de mensen in hun omgeving. Verslaving is een primaire, chronische ziekte, die o.a. de belongingsfunctie van de hersenen aantast. Bij gedragsverslavingen brengt de actie of activiteit het belongingssysteem op gang. Na een bepaalde tijd kan de verslaafde niet meer hetzelfde genot beleven van andere activiteiten als via het proces waaraan hij is verslaafd.

Types van gedragsverslavingen die behandeld worden in The Cabin Chiang Mai

Er zijn vier hoofdtypes gedragsverslavingen en terwijl de behandeling voor elk type gelijk is, verschillen de verslavingen zelf als volgt:

Eetverslaving – “Eetverslaving” en “Suikerverslaving” zijn algemeen bekende uitdrukkingen geworden in de afgelopen jaren, maar wat betekenen ze precies? In principe zijn eet en suikerverslaving bijna hetzelfde. Beide komen voor wanneer iemand niet in staat is om zijn eigen consumptie van bepaalde types voedsel, vaak gaat het hierbij om producten met een hoog suiker, vet en/of zout gehalte, onder controle te houden en men op het punt komt dat dit een negatief effect heeft op hun leven. Negatieve effecten zijn o.a. slechte gezondheid, sociale isolatie, relatieproblemen en meer.

Gokverslaving – Vele landen in de wereld staan niet alleen gokken toe, maar ze moedigen het zelfs aan. En voor sommigen kan wedden en gokken een verslaving worden. Men schat in dat ongeveer 2-3% van de Amerikaanse bevolking op dit moment lijdt aan een gokverslaving. Dat komt overeen met ongeveer 6 miljoen gokverslaafden alleen al in Amerika! Gokverslaving, of dwangmatig gokken, komt voor wanneer iemand niet in staat is te stoppen met gokken, ondanks het feit dat ze gebukt gaan onder de negatieve consequenties zoals hoge schuldenlasten, geruïneerde relaties, enzovoorts.

Internetverslaving – Dankzij smartphones, tablets en laptops is het Wereld Wijde Web nu overal beschikbaar en elke minuut van elke dag toegankelijk. En ongelukkigerwijs wordt het steeds moeilijker om het verschil aan te geven tussen ‘normaal’ internetgebruik, en internetverslaving. Terwijl één van de grootste voordelen van internet het in contact blijven met vrienden en familie ver weg en dichtbij is, is er een teken dat u een internetverslaving heeft als het internetgebruik ingrijpt in uw echte leven, relaties, werk- of schoolproductiviteit en zelfs uw gezondheid.

Seksverslaving – Seks is een normaal onderdeel van het menselijke leven. Voor sommige mensen wordt het echter bijna een obsessie. Seksverslaving komt voor wanneer iemand steeds meer tijd gaat spenderen aan het denken aan en vinden van nieuwe seksuele ontmoetingen. Wanneer seks en seksuele gedachten relaties gaan ruïneren, werk- of schoolproductiviteit verlagen en andere negatieve effecten tonen, dan is het aannemelijk dat u aan seksverslaving lijdt.

Hoe we Gedragsverslavingen behandelen in The Cabin Chiang Mai

Niet alle verslavingszorgcentra zijn getraind in en ingesteld op, het omgaan met gedragsverslavingen. Echter in The Cabin Chiang Mai bieden we een veelomvattend behandelprogramma van wereldklasse aan, dat elk van de bovenstaande verslavingen met succes kan behandelen.

Ons uniek Recovery Zones model is specifiek ontworpen om verslavingen te behandelen waar onthouding niet mogelijk is als een levenslang doel, zoals het geval is bij hen die lijden aan eet-, seks- en internetverslaving. Het Recovery Zones programma gebruikt een combinatie van Cognitieve Gedragstherapie, 12-Stappen techniek en mindfulness meditatie, om deze verslavingen met succes te behandelen en om de cliënten te voorzien van terugvalpreventie strategieën.

Zoek Nu Hulp

Neem vandaag contakt met ons op om een (niet verplichte) evaluatie te krijgen en te zien hoe we u kunnen helpen. Vul het beknopte formulier rechtsbovenaan, of bel ons direkt op +66 20 385 469, om uw reis naar herstel nu te beginnen.

Bel Ons Nu
+66 20 385 469

Zoek Nu Hulp

  • Geldig nummer Ongeldig nummer
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Onze Brochure

Wat is Verslaving?

Bekijk Onze Video

Back to Top