Terugval Preventie

Terugval Preventie

Hoe uw herstel blijvend te maken

Terugvalpreventie is een belangrijk deel van het herstelproces. Het is bewezen dat het de effectiviteit van elke drug– of alcoholverslavingsbehandeling drastisch verhoogt. In The Cabin is terugvalpreventie een cruciaal onderdeel van al onze behandelingstherapieën. Wij zijn ervan overtuigd dat het de sleutel is om langdurige soberheid te bewerkstelligen.

We definiëren terugvalpreventie als de middelen en technieken die ontworpen zijn om mensen met drug– en alcoholverslavingen te helpen om niet terug te vallen in het opnieuw gebruiken. Gedurende uw behandeling neemt u deel aan therapieën en activiteiten om deze middelen te ontwikkelen. U ontvangt ook uitgebreide terugvalpreventie training. Werkend met onze verslavings experts begint u uw eigen verslaving en de onderliggende oorzaken te begrijpen. Wij leren u manieren om uw gedrag te veranderen en voorzien u van middelen en technieken om te leren omgaan met stressvolle situaties die kunnen leiden tot teruval. Deze middelen en technieken omvatten:

Mindfulness

Mindfulness is een 2500 jaar oude vaardigheid in het trainen van de hersenen en is nu een wetenschappelijk bewezen hulpmiddel in de behandeling van verslaving. Het helpt u vooral in het leren omgaan met aandrang, het ontwikkelen van nieuwe gedachtenpatronen die u een gevoel van persoonlijke kracht geven, alsook hernieuwde alertheid en verbeterde kracht om terugval te voorkomen.

Middelen om uw triggers te identificeren

Terugval is meestal het resultaat van een opkropping van spanning of druk. Er zijn altijd waarschuwingstekens of triggers die u laten weten dat u de drang voelt om opnieuw te gaan gebruiken. Ons rehab-programma leert u hoe u deze waarschuwingstekens kunt identificeren en voorziet u van de middelen om om te gaan met uw triggers, zodat u nuchter kunt blijven.

Managen van uw sober-tijd

Verveling kan een grote reden zijn dat mensen terugvallen in drugsmisbruik. Wij geven Sober Tijd Training om u te helpen nieuwe strategieën en activiteiten te ontwikkelen om uw tijd te managen. Gedurende uw behandeling neemt u deel aan verschillende activiteiten zoals yoga, zwemmen en fietsen. Ons doel is om gezonde hobbies te ontwikkelen die u kunt integreren in uw dageliljkse leven als u eenmaal uit de kliniek bent. Uzelf bezighouden met gezonde activiteiten is een belangrijke strategie om terugval te voorkomen.

Terugvalpreventieplan

Gedurende de eerste 90 dagen na rehab kan het moeilijk zijn om clean te blijven. U bent dan namelijk terug in uw eigen omgeving en kunt geconfronteerd worden met negatieve invloeden of verleiding. U kunt intense gevoelens ervaren. De stress en bezorgheid van het dagelijkse leven zullen uw kracht testen en kunnen ervoor zorgen dat u weer wilt gaan gebruiken. We bereiden u voor op deze uitdagingen. Wij helpen u om een persoonlijk terugvalpreventieplan te ontwikkelen dat zal anticiperen op mogelijke oorzaken van terugval, en we ontwikkelen strategieën om deze te overkomen. Dit terugvalpreventieplan dient als een stevige onderbouwing voor landurig herstel.

Wij bieden ook een uniek online nazorgprogramma aan dat u verplicht moet bijwonen gedurende de eerste 8 weken nadat u The Cabin Chiang Mai heeft verlaten. Dit programma is ook toegankelijk voor alle voormalige klanten, voor zolang als zij denken onze professionele hulp nodig te hebben.

The Cabin’s uniek online nazorgprogramma

Vanwege het feit dat onze klanten uit verschillende delen van de wereld komen, hebben we een uniek en zeer effectief online video nazorgprogramma ontwikkeld. We gebruiken videotechnologie om maximaal 8 mensen, inclusief een verslavings counsellor, met elkaar in verbinding te brengen via een videosessie, waarin alle deelnemers elkaar kunnen zien en met elkaar kunnen communiceren.

Online nazorg zorgt ervoor dat u in contact blijft met de counsellors en mede-patiënten die u ontmoet heeft gedurende uw herstelprogramma. Het stelt u in staat om op hen te steunen op die momenten dat u voelt dat u bijna aan het terugvallen bent, zodat u zich kunt beroepen op hun kracht om u te helpen er doorheen te komen.

Het online nazorgprogramma biedt:

  • Voortzetting van uw behandeling – verslaving is een levenslange ziekte en de behandeling moet niet ophouden op het moment dat u onze rehabkliniek verlaat
  • Het persoonlijke gevoel dat u ervaart als u een oog in oog staat met een counsellor
  • De hulp en ondersteuning van de mede-patiënten die u ontmoette gedurende rehab
  • Regelmatige en gemakkelijke toegang to professionele hulp
  • Helpt u om te gaan met PAWS (Post-Acute Withdrawal Symptoms). Dit zijn ontwenningsverschijnselen die direct na een klinische behandeling voorkomen, die significant zijn in het beginstadium van het herstel.

Hoe kunt u deelnemen

Elke zaterdag worden verschillende online nazorgsessies gehouden, om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten uit elke tijdzone. Als u meer informatie wilt ontvangen over dit bijzondere nazorgprogramma, stuur dan s.vp. een email naar aftercare@thecabinchiangmai.com

Zoek Nu Hulp

Neem vandaag contact met ons op om een (niet verplichte) evaluatie te krijgen en te zien hoe we u kunnen helpen. Vul het beknopte formulier rechtsbovenaan, of bel ons direct op +66 20 385 469, om uw reis naar herstel nu te beginnen.

Bel Ons Nu
+66 20 385 469

Zoek Nu Hulp

  • Geldig nummer Ongeldig nummer
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Onze Brochure

Wat is Verslaving?

Bekijk Onze Video

Back to Top