Drugs Behandeling

Drugs Behandeling

Waarom Nederlanders effectieve en betaalbare drugsverslavingszorg zoeken bij The Cabin Chiang Mai.

Drugsverslaving of middelenmisbruik is een afhankelijkheid van legale of illegale drugs of medcijnen.
Het is een algemene misvatting dat verslaving een teken van zwakheid is of een gebrek aan wilskracht of zelfbeheersing en dat de persoon die verslaafd is, gewoon moet beslissen om te stoppen. Drugsverslaving is echter een chronische hersenziekte die een dwangmatige zoektocht naar drugs en het gebruik ervan veroorzaakt, ondanks de schadelijke gevolgen die het heeft op de gebruiker en omgeving.

Drugs bevatten chemicaliën die de manier waarop de zenuwcellen in de hersenen informatieprocessen versturen en ontvangen, beïnvloeden.
De hersenen bouwen een tolerantie op tegen deze reacties en geleidelijk hebben ze meer drugs nodig om plezier en welzijn te voelen.
Lange-termijn drugsmisbruik veroorzaakt veranderingen in de hersenen, welke beoordelingsvermogen, cognitieve vaardigheden, geheugen, besluitvorming en gedrag beïnvloeden. Hoe langer het misbruik, hoe sterker de lichamelijke afhankelijkheid, hoe moeilijker het is om af te kicken.

Misbruik Legale Drugs

Legale drugs zijn stoffen die volgens de wet toegestaan zijn voor verkoop of consumptie. In termen van verslaving bedoelt men met legale drugs meestal drugs die verkrijgbaar zijn via voorgeschreven medicatie of over-de-toonbank medicatie. Legale drugs kunnen en worden ook gebruikt op illegale manieren. Telkens als iemand een voorgeschreven medicatie neemt op een manier die niet voorgeschreven is door hun arts, wordt dit beschouwd als drugsmisbruik. Voorgeschreven drugs zijn een globale epidemie aan het worden. Het feit dat ze legaal zijn, meer sociaal geaccepteerd worden, altijd beschikbaar en hoogst verslavend zijn, maakt voorgeschreven medicatie één van de meest misbruikte drugs die op dit moment beschikbaar is.

Illegale Drugs

Illegale drugs zijn stoffen die volgens de wet verboden zijn. Deze omvatten oa. amfetamine-type genotsmiddelen, meth-amfetamines, cocaïne, heroïne en marihuana/hash. Deze drugs hebben verslavende en serieuze negatieve effecten op de geest en het lichaam. De illegale drugshandel is een belangrijke, wereldwijde business en wordt geassocieerd met georganiseerde misdaad, geweld en illegale activiteiten. Het gebruik van illegale drugs kan tot riskant gedrag leiden en serieuze gevolgen hebben, zoals ziekenhuisopnames, HIV besmetting of besmetting met andere ziektes, alsmede arrestaties en veroordelingen.

Zoek Nu Hulp

Neem vandaag contact met ons op om een (niet verplichte) evaluatie te krijgen en te zien hoe we u kunnen helpen. Vul het beknopte formulier rechtsbovenaan , of bel ons direct op +31 2080 86361, om uw reis naar herstel nu te beginnen.

Bel Ons Nu
+31 2080 86361

Zoek Nu Hulp

  • Geldig nummer Ongeldig nummer
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Onze Brochure

Wat is Verslaving?

Bekijk Onze Video

Back to Top