Team

Gekwalificeerde en Ervaren Therapeuten


Team

Het Team in The Cabin

In The Cabin Chiang Mai’s rehabilitatie behandelcentrum hebben we een team samengesteld van Westers opgeleide en gediplomeerde professionele alcohol en drugs counseling specialisten. Ons professionele rehab counseling team heeft een gecombineerde ervaring van vele decennia in het behandelen van drug– en alcoholverslavingen, alsook een groot aantal procesverslavingen.

Het counseling team wordt aangevuld met full-time medisch personeel gespecialiseerd in verslavingszorg; dit team bestaat uit een prominente psychiater, verschillende psychologen en 10 verpleegsters die 24 uur per dag ter plaatse zijn, 7 dagen per week. De ratio van klinisch personeel tot cliënten is 1 op 1 en het hele centrum heeft maar liefst 120 full-time medewerkers. Bij ons, als Azië’s toonaangevend rehabilitatiecentrum, kunt u hetzelfde hoge zorgniveau verwachten dat u elders in de wereld zou krijgen. Maar u kunt tegelijkertijd ook genieten van de befaamde zorg en het medeleven van het Thaise personeel.

Onze Lokale Partners

The Cabin Chiang Mai is gaan samenwerken Nederlandse toonaangevende GGZ specialisten, om een veelomvattende verslavingszorg service aan te bieden, van het eerste contact tot aan de laatste nazorg.
De partners bestaan uit psychiaters en psychologen met een uitstekende staat van dienst in het helpen van cliënten gedurende vele jaren. De focus richt zich op voor-behandelings beoordelingen en de nazorg, alsook het verwerken van verzekeringsclaims en is daardoor een waardevolle schakel in The Cabin’s behandelketen.

Zoek Nu Hulp

Tom Huijbers

Tom Huijbers leefde zelf 34 jaar met een actieve verslaving. Een aantal jaren geleden heeft hij zijn ervaringsdeskundigheid middels een gedegen opleiding in het buitenland geprofessionaliseerd. Ook heeft Tom Huijbers het afgelopen jaar veel met jeugd met verslaving en gedrag problematiek gewerkt. Huijbers zet zijn kennis en expertise in als freelance behandelaar binnen gerenommeerde verslavingsklinieken en als zelfstandig behandelaar in zijn eigen praktijk. “De verslaafde heeft hulp nodig om van zijn verslaving af te komen, want zonder behandeling wordt een verslaving altijd erger en nooit beter”, aldus Huijbers. “Mijn doel is altijd de cliënt een stuk zingeving te laten ervaren waardoor het mogelijk wordt van de actieve verslaving bevrijd te worden en terug te koersen naar een zinvol bestaan”. Waar het mogelijk is wordt de familie ook in het proces betrokken, verslaving is een familieziekte die alle betrokkenen van de verslaafde aantast.

 

Terug naar boven

Tom Huijbers

Alastair Mordey

Programma Directeur

Alastair Mordey – Programma Directeur

Alastair Mordey (BA Hons, FDAP) is een gecertificeerde en erkende verslavings counselor. Hij heeft meer dan 10 jaar werkervaring in alle vier de lagen van het Engelse behandelingssysteem, van detox tot nazorg.

In 2010 was Alastair de hoofspreker op het jaarlijkse congres van de National Treatment Agency in Engeland, waar hij de resultaten presenteerde van zijn pilot project in Noord-Oost Londen, dat het gebruik van cardiovasculaire sporten inhield als een therapie voor mensen met verslavingsproblemen. Zijn model werd aangenomen als het nationale model in de gezondheidszorg voor het lange-termijn herstel van verslavingen.

Later in 2010 was Alastair de mede-oprichter van The Cabin Chiang Mai in Noord-Thailand, een behandelcentrum met vijftig bedden, dat een voortrekkersrol vervult in het gebruik van de 3-Cirkels Herstel Planning als een model voor alle verslavingen om zowel chemische als procesverslavingen te behandelen. Door het gebruik van CGT terminologie om de 12-Stappen onthoudingsprincipes te verkondigen, is The Cabin’s programma gebaseerd op de bevindingen in het 2011 gepubliceerde artikel van de American Society of Addiction Medicines, over het laatste onderzoek naar verslaving.
Het bevat wereldlijke taal in een cultureel-gevoelige omgeving dat is toegespitst op het bereiken van blijvende resultaten in een korte periode.

In 2011 begon Alastair ook met de training van de Treatment System Teams van de door de Thaise overheid gerunde Thanyarak Ziekenhuizen. Zij leren het gebruik van CGT en de Twaalf Stappen Facilitatie te implementeren in de behandeling voor drugs– en alcoholverslaafden en hij werkt tegenwoordig nauw samen met de Office of Narcotics Control Board (ONCB) in Bangkok.

In oktober 2012 waren Alastair en The Cabin de gastheer van een congres over verslavings counseling in Chiang Mai, waar hij training gaf voor Aziatische professionals samen met de toonaangevende verslavingsspecialist Mr. Terence Gorski.

Terug naar boven

Dr. Suttipan Takkapaijit – Klinisch Psychiater en Medisch Detox Specialist

Dr. Suttipan Takkapaijit is een door de Raad gelicenseerde en gecertificeerde psychiater en Thailand’s leidinggevende expert op het gebied van verslaving. Dr. Takkapaijit’s indrukwekkende carrière van 20 jaar behelst het runnen van een privé detox kliniek, full-time psychiater in dienst van het Chiang Mai Ram Ziekenhuis en het bekleden van leidinggevende posities binnen de Medische Faculteit van de Chiang Mai University.

Dr. Suttipan studeerde psychiatrie in het Maudsley Hospital Institute of Health in Londen. Hij is lid van het Royal College of Psychiatrists of Thailand, de Psychiatric Association of Thailand, en de Medical Association of Thailand.

Terug naar boven

Dr. Suttipan Takkapaijit

Klinisch Psychiater en Medisch Detox Specialist

Lee Vallis

Verslavings Psycholoog

Lee Vallis – Verslavings Psycholoog

Lee Vallis is een geregistreerd psycholoog bij de British Psychological Society. Hij begon met het verslavingswerk nadat hij een aantal risicoverminderings technieken had ontwikkeld, die erop waren gericht om de overdracht van HIV en Hepatitis in Engeland in het midden van de jaren 90 in te dammen. Lee begon zijn training als een psycholoog in 2001, toen hij Behavioural Science studeerde op Anglia Ruskin University; daarna deed hij zijn postdoctorale training op de Open Universiteit en specialiseerde zich daarna in verslaving op de Universiteit van Bath. Als briljant academicus en onderzoeker heeft Lee gewerkt in een groot aantal nationale en internationale therapeutische omgevingen. Ook heeft hij behandelingen van hoge kwaliteit gegeven voor drugsmisbruik aan zowel liefdadigheidsinstellingen als privé klinieken als The Priory in Engeland.

Als voorstander van de klinische toepassingen van groepstherapie in de behandeling van verslaving, heeft Lee in een privé-praktijk gewerkt om zowel de beschikbaarheid van groepstherapie in Engeland te vergroten, alsook om de klinische competenties van therapeuten te verbeteren door klinische training en supervisie te geven bij het leveren en analyseren van groepstherapie. Lee is gespecialiseerd in het geven van Cognitieve Gedrags Therapie en Dialectisch Gedrags Therapie in zijn werk met de cliënten van The Cabin. Zijn klinische interesses zijn de ontwikkeling van effectieve behandelingsinterventies binnen The Cabin’s luxueuze residentiële omgeving, die zowel een klinisch effectief resultaat opleveren, als een positieve verandering teweegbrengen in het leven van de cliënt.

Terug naar boven

Back to Top