Het patroon van drugsgebruik op college

College gaat beginnen en drugs zijn makkelijker verkrijgbaar dan ooit – lees verder om te ontdekken wat eerstejaarsstudenten en hun families moeten weten over de verleidingen en de risico’s.

Waarom collegestudenten kiezen voor drugs

Sharelines

  • Het is niet ongewoon voor #eerstejaarsstudenten om te experimenteren met #drugs – en de controle te verliezen.
  • Van #groentje naar zooitje: hoe #drugsmisbruik jouw eerste jaar op de universiteit kan beïnvloeden

September is aangebroken, de scholen zijn weer begonnen en eerstejaarsstudenten beginnen vol goede moed aan hun eerste dagen op de universiteit.  Het eerste jaar op college barst van de nieuwe ervaringen en emoties. Tel daarbij op dat je voor het eerst zonder je familie en vrienden bent, en het is niet ongewoon dat ‘groentjes’ experimenteren met drugs – en de controle verliezen. Volgens USA Today zegt minstens de helft van de meer dan 5 miljoen universiteitsstudenten in de VS elke maand te bingedrinken of drugs te gebruiken.

Hoewel het eenvoudig is om in een patroon van ontkenning te vervallen, beweert The Cabin Nederland dat de beste hoop voor de bescherming van de toekomst van een jongere is door ouderbetrokkenheid en ondersteuning, vooral tijdens overgangen van het leven. Als jouw zoon naar de universiteit gaat, zijn wij er om jou te helpen begrijpen tegen welke verleidingen hij moet opboksen, en wanneer je stappen moet nemen zodat hij het leven leeft dat hij verdient.

Welke drugs worden het vaakst misbruikt?

Niet alle middelen die worden misbruikt door eerstejaarsstudenten zijn illegaal, maar dat betekent niet dat ze niet schadelijk of verslavend zijn. Dus, welke drugs gebruiken collegestudenten?

Alcohol

Dit zal geen verrassing zijn. Drinken op feesten en bijeenkomsten op de universiteitscampus wordt veelal geaccepteerd. Meerdere studies tonen aan dat minstens vier van de vijf studenten alcohol consumeert. Een derde geeft toe zij bingedrinken, of minimaal vier of vijf drankjes per keer nemen, waardoor jonge mensen het risico lopen op het ontwikkelen van een alcoholafhankelijkheid. Zwaar drinken is ook gelinkt aan academische problemen.

Marihuana

Bijna de helft van de Amerikaanse collegestudenten heeft wiet geprobeerd en marihuana kan verslavend worden. High zijn kan ook leiden tot ander risicovol gedrag.

Party Drugs

Cocaïne en ecstasy, ofwel MDMA, zijn ook populair op de universiteitscampus, waarvan het gebruik van de laatstgenoemde onder studenten in de afgelopen tien jaar bijna is verdubbeld. Een van de gevaren van deze drugs – die populair zijn op feestjes en in clubs – zijn de middelen waarmee zij kunnen worden gecombineerd: huishoudschoonmaakmiddelen, gifstoffen en geneesmiddelen.

Medicijnen op recept

Collegestudenten hebben vaak toegang tot medicijnen op recept die bedoeld zijn voor leeftijdsgenoten – van Adderall en amfetamine voor het behandelen van ADHD tot opioïde pijnstillers. Met het wijdverspreide ‘delen’ van deze pillen hebben meer studenten dan ooit toegang tot deze pillen. Jonge mensen experimenteren vaak met Adderall om hun focus te verhogen, en gebruiken opioïden om te ontspannen. Dit kunnen ongelooflijk verslavende stoffen zijn, en dat ze legaal zijn betekent niet dat ze niet kunnen worden misbruikt.

Waarom beginnen collegestudenten aan drugs?

De redenen die eerstejaarsstudenten geven voor het gebruik van drugs zijn zo divers als de stoffen die voor hen beschikbaar zijn. In de top vijf redenen staan:

  • Ontspanning: Studenten krijgen te maken met veeleisende lessen, relaties en banen, en kiezen dan voor drugs om hiermee om te gaan.
  • Om erbij te horen: Om maar geaccepteerd te worden misbruiken sommige jonge mensen middelen zoals alcohol, marihuana en stimulerende middelen.
  • Nieuwsgierigheid: Omdat college een tijd van zelfontdekking is, gebruiken sommige jonge mannen drugs om te zien hoe het voelt, ongeacht de gevaren.
  • Zelfmedicatie: Mentale gezondheidsproblemen zoals depressie en angst ontstaan vaak bij oudere tieners en twintigers, en degenen die hieraan lijden kiezen soms voor drugs om de emotionele pijn zelf te behandelen.
  • Feestdruk: College wordt gekenmerkt door de verwachting dat feesten en sociale bijeenkomsten ongelooflijk leuk zullen zijn, en de druk om dit een realiteit te maken is zo groot dat veel studenten bereid zijn om risicovolle stoffen te gebruiken, zoals cocaïne en MDMA – die hun ervaring verbeteren.

Hoe weet je of jouw zoon risico loopt?

Hoewel hij van huis is, is het belangrijk om oplettend te blijven en uit te kijken naar tekenen die erop wijzen dat een jonge man worstelt. Hoewel hij aanvankelijk misschien enthousiast was te beginnen met de universiteit, kunnen lage cijfers, verminderde aanwezigheid en een verminderde interesse in school erop wijzen dat er andere problemen spelen, zoals depressie of middelenmisbruik, end deze twee treden vaak gelijktijdig op.

Let op veranderingen in zijn sociale gewoonten: trekt hij zich terug of geeft hij voortdurend de prioriteit aan sociale activiteiten in plaats van academisch succes? Zo ja, dan kunnen dit reacties zijn op sociale druk – een bijdragende factor bij drugsgebruik.

Studenten die sommige medicatie misbruiken komen wel eens thuis met een onbekend potje pillen. Als je deze vindt, praat dan met je zoon – gezonde communicatie kan helpen om deze problemen al vroeg te bestrijden zodat latere problemen kunnen worden vermeden.

Zoek Nu Hulp

Vraag om hulp – voor zijn bestwil

Jij kent jouw zoon beter dan wie dan ook, en dit verandert niet alleen omdat hij niet meer thuis woont. Als je eenmaal een probleem met middelenmisbruik hebt vastgesteld, is het van cruciaal belang om hulp te zoeken – jonge mannen zijn minder geneigd om dit uit zichzelf te doen.

Help hem door professionals te benaderen die weten hoe ze de steun, structuur en begeleiding moeten bieden, geschikt voor jonge mannen zoals hij. The Cabin Nederland afdeling Edge is ontworpen om zowel voor jonge mannen te zorgen en om ze uit te dagen wanneer zij worstelen met middelenmisbruik en gedragsstoornissen tijdens deze belangrijke periode in hun leven. Genesteld in de bergen van Noord-Thailand bieden onze faciliteiten van wereldklasse – compleet met Westers gecertificeerde medewerkers en op bewijs gebaseerde behandelmethoden – een broodnodige ontsnapping aan de druk van het universitaire leven. We schrijven onze voltooiingspercentage van 96 procent toe aan een winnende combinatie van adventure learning, fysieke training en integratieve therapie.

Neem contact met ons op om meer te leren over deze kans het pad waar hij zich op bevindt te resetten en herdefiniëren – ooit zal hij je er dankbaar voor zijn.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.