Behandelingsmethode

Begrijpen wat verslaving is

Effectieve Primaire Behandelingen weg van triggers, gecombineerd met doorlopende lokale nazorg en steun

Verslaving is een chronische ziekte van de hersenen die intensieve psychologische behandeling nodig heeft, evenals medische detoxificatie in geval van bepaalde substantieverslavingen die bij personen een fysieke afhankelijkheid teweegbrengen.

Bij The Cabin Chiang Mai bestaat de behandeling uit twee hoofdelementen – drug of alcohol detox en ons eigen toonaangevende psychotherapie, dat wordt aangevuld met fysieke componenten om een echt holistisch herstel van geest en lichaam te bereiken.

Gedurende de drug of alcohol detox van een klant staat hij onder supervisie van ons medische team dat 24 uur per dag aanwezig is en geleid wordt door Thailand’s top detox specialist, Dr. Suttipan. Medicatie voor detox ontwenningsverschijnselen en aanverwante gezondheidsproblemen zal op een verantwoordelijke manier voorgeschreven worden van geval tot geval.

Psychologische behandeling wordt uitgevoerd met behulp van ons eigen behandelingsmodel genaamd Recovery Zones – waarvoor we geprezen worden door de wereldwijde verslavingsgemeenschap. Het is een combinatie van de meest effectieve bekende verslavingszorg methodes zoals Cognitieve Gedragstherapie (CGT), 12-Stappen principes en mindfulness, dat snellere resultaten oplevert dan de oorspronkelijke methoden. Belangrijker nog, het bouwt in iedere cliënt de instinctieve omgangsvaardigheden op die cruciaal zijn voor terugvalpreventie.

Als we constateren dat een cliënt ook aan een trauma lijdt, wat over het algemeen tegelijkertijd voorkomt bij verslavingspatiënten, dan zullen onze traumaspecialisten hen behandelen met de EMDR therapie.

Na beoordeling zullen de cliënten aanbevolen worden voor onze:
28 Dagen Versneld Programma / 60-90 Dagen Herstel Programma / Afgestemde-duur Programma

Alle behandelingsprogramma’s omvatten:

 • Eén-op-Eén Therapie – Deze individuele sessies worden gehouden met uw persoonlijke therapeut, die bij u blijft van het begin tot het eind van uw behandeling.
 • Groepstherapie – Groepstherapie is de kern van succesvolle revalidatie omdat uw groep van gelijken een diepgaand effect op uw herstel heeft.
 • Mindfulness Therapie – Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat meditatie en yoga extra effectief zijn in het omgaan van begeerte– en stressmanagement bij verslavingsbehandeling.
 • Oefeningstherapie – Een combinatie van groepsoefeningen en persoonlijke trainingsessies, gehouden door ons team van fitness instructeurs, die een diepgaande kennis hebben van fitness kwesties waarmee verslaafden geconfronteerd worden.
 • Massagetherapie – Medisch bewezen om te helpen bij het herstel van het lichaam tijdens detox, alsmede om stress te verminderen en positieve gevoelens te vermeerderen.
 • Dramatherapie en Kunstherapie – In het process van verslavingsherstel biedt creatieve therapie een vorm van het uiten van gevoelens die niet gemakkelijk geïdentificeerd worden. Daarnaast kan het helpen bij het verhogen van het zelfvertrouwen.
 • Wekelijkse excursies – Leren om weer te genieten van het leven zonder drugs en alcohol is een belangrijk onderdeel van het herstelprocess. Excursies worden gehouden naar populaire toeristenattracties en één keer per week worden cliënten meegenomen voor off-site sportactiveiten.

Terug naar boven

Recovery Zones – Effectieve en Professionele Verslavings Counselling

Bij The Cabin gebruiken wij een integratief counselling model genaamd “Recovery Zones”. Recovery Zones is een methode die de bewezen technieken van CGT combineert, maar de beproefde structuur van de 12-Stappen therapie behoudt en de voordelen en ondersteuning van hun vriendschappen en hulpmiddelen. Het programma wordt gehouden door Westers getrainde en gediplomeerde deskundigen met een grote ervaring in verslavingsbehandeling. Echter, voordat wij gedetailleerd uitleggen wat onze benadering van de behandeling is, is het belangrijk om te begrijpen wat een verslaving is.

Wat is verslaving?

Verslaving is een ziekte die een storing in de beloningssystemen in de hersenen veroorzaakt. Meer dan 60% van verslaafden hebben waarschijnlijk de ziekte genetisch geërfd (Nationaal Instituut van Drugsmisbruk, 2010). Andere personen hebben wellicht hun beloningsysteem beschadig door overgebruik. Zodoende zoeken mensen met deze ziekte naar stoffen of processen om hun afgestompte beloningsgevoelens te belonen, wat hun plezier verhoogt. Als dit eenmaal gebeurt, zal iemand met een genetische gevoeligheid voor deze ziekte een ‘knock on’ effect krijgen of chemische cascades naar andere delen van de hersenen, die oordeel- en impulscontrole bëinvloeden. Dit is de reden dat ‘verslaafden’ of alcoholisten geen controle hebben over het gebruik. Als een primaire ziekte is het vaak al aanwezig in een persoon voordat hij of zij zelfs begonnen is met gebruik van drugs, als een chronische ziekte zal het steeds weer terugkeren wanneer zij stoppen met het gebruik van de drug, en vandaar dat zowel medische als psychologische behandeling nodig is.

Methode

Bij The Cabin gebruiken wij een model genaamd “Recovery Zones”, wat een gemakkelijke manier biedt om de beste elementen van de CGT, 12-Stappen therapie en Mindfulness te combineren in een integratieve benadering voor verslavingsbehandeling.

Actieve Zone

RecoveryZones
Wij plaatsen alles wat dwangmatig en destructief is in de Actieve Zone. Ons ideaal zou dan zijn om zich te onthouden van die stoffen dat gedrag. Desondanks, terwijl dit een ideaal is waar wij naar streven, bereiken veel mensen dit doel in een ander tempo en sommige mensen hebben meer hulp nodig dan anderen.

Elke cliënt is verschillend als het gaat om hoe en wanneer zij zich kunnen onthouden en wat die onthouding precies omvat. Sommige hebben nog enige tijd medicatie nodig om hen met hun substantie-afhankelijkheid te helpen of om de tegelijkertijd voorkomende aandoeningen als depressie te helpen.

Gevaar Zone

De Gevaar Zone is waar we gedrag definiëren dat ons terugleidt naar actieve verslaving.

Triggers – mensen, plaatsen en dingen die ons activeren of die ons doen gedragen op een verslavende manier.
Negatieve Zelf-Spraak – kritische en negatieve gedachten over ons zelf.
Ongecontroleerde Gevoelens Status – onnodige negatieve gevoelens zoals schaamte en boosheid.
Ineffectief Gedrag – onaangepast gedrag dat niet goed voor onze overleving of welzijn is.

Recovery Zone

De Recovery Zone is alles dat we moeten doen om gezondheid en welzijn te bereiken. Hier leren we hoe we mindfulness kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Mindfulness is een meditatiestijl die oorspronkelijk uit Zuidoost Azië komt, maar die momenteel wereldwijd heel populair is in psychische gezondheidsinstellingen. Het wordt wereldwijd gebruikt bij gezondheidszorg in het Westen om depressie, angst en PTSD te behandelen, en wint momenteel terrein als een effectieve behandeling voor verslaving. Mindfulness concentreert zich op:

Onszelf vertragen – meer bewust worden van onze gedachten en onze lichaamsbewegingen/sensaties.
Doordenken van aandrang – De mogelijkheid om hunkering te doorzien door de verslavende gedachte te assimileren in de meditatie oefening.
Lichaams aftasting – Ook wel bekend als progressieve ontspanning. Dit is een aspect in mindfulness dat bijzonder goed helpt met ontspanning en slaap, wat helpt bij het verslavingsherstel.

Eén-op-Eén Therapie

Eén-op-eén therapie sessies worden altijd gehouden met uw persoonlijke therapeut die bij u blijft van het begin tot het eind van uw behandeling. Zij zullen u helpen met het uitwerken van uw Recovery Zones en het delen daarvan met de groep.

Groepstherapie

Wij hebben twee keer per dag Groepstherapie, zes dagen per week, plus avond workshops die elke avond van de week worden gehouden.
Groepstherapie wordt gebruikt in residentiële revalidatie, omdat niet alleen uw counsellors, maar ook uw groep van gelijken een diepgaand effect hebben op uw herstel. Het is het hoofd verschil tussen residentiële behandeling en ambulante gemeenschappelijke behandeling/counselling. In een residentiële omgeving zoals een kliniek stelt uw groep van gelijken u in staat om meer van uw problemen te zien dan anders en de dynamiek van het oplossen van uw problemen met anderen lotgenoten, is bewezen effectiever te zijn dan wanneer men dit alleen doet.

Seminars die gehouden worden tijdens dit programa:

 • Wat is verslaving? De neurowetenschappen achter de ziekte
 • Wat is CGT? Een introductie tot de ABC techniek
 • Wat is 12-Stappen Gemeenschap en heb ik het nodig?
 • Wat is een kruisverslaving?
 • Het 3-Cirkel Model voor alle verslavingen begrijpen
 • Grenzen begrijpen
 • Ontkenning begrijpen
 • Het masker dat we dragen
 • Omgaan met oncontroleerbaare emoties (Advanced ABC)
 • Kinder & Volwassenen Omgeving bij de veroorzaking van verslavingen
 • Het creëren van een Herstelvisie

Terug naar boven

Excursies

De cultuur, het klimaat en de natuurlijke schoonheid van Noord-Thailand lenen zich goed voor een verscheidenheid aan activiteiten die de behandeling van onze klanten kan aanvullen op een experimentele en therapeutische manier. Dus elke zondag nemen we klanten mee op zorgvuldig geplande dagtrips of naar een cutlurele of natuurlijke attractie of voor een actief avontuur.
Afhankelijk van de lengte van zijn programma, heeft een klant de mogelijkheid om mee te gaan met 2 tot 12 verschillende excursies. En tenslotte, elk uitje geet de perfecte kans om “vakantie” foto’s te nemen om aan vrienden en kennissen thuis te laten zien.

Onze wekelijke excursies houden een verscheidenheid aan activiteiten in waar men uit kan kiezen:

 • Olifantentochten
 • Bergstammentocht
 • Nachtsafari
 • Kanoën
 • Nationaal Park Tour
 • Wildwater Vlotten
 • Thaise Kooklessen
 • Jungle Zipline Tour
 • Watervallen & Heetwaterbronnen
 • Apen- en Tijgerreservaten
 • Boeddhistische Tempels
 • Vissen
 • Thaise Juwelen Maken
 • ATV Jungle Toer
 • Olifantenparken
 • Chiang Mai Dierentuin
 • Chiang Rai Tour

Terug naar boven

Back to Top