Opname

Admissions Process

Admission

Naadloze Overgang Naar en Van Behandeling voor Nederlands ingezetenen

Het gaan naar een verslavingszorg rehabilitatiekliniek kan een intimiderend en stressvol proces zijn, maar hier in The Cabin Chiang Mai streven we ernaar om dit proces zo efficiënt en pijnloos mogelijk te laten verlopen. Het feit dat we partners zijn met een lokale gezondheidszorgverlener betekent dat alle aspecten van de behandeling, van de eerste beoordeling voor primaire behandeling tot aan de nazorg toe, allemaal naadloos worden afgehandeld. Veel aanvullende verzekeringen van Nederlandse zorgverzekeraars bieden een volledige of gedeeltelijke vergoeding voor een behandeling van verslaving in een buitenlandse kliniek en daardoor kunnen de kosten en het papierwerk minimaal blijven.

Onze opnameprocedure stap voor stap:

Het begint allemaal met een telefoontje of email

Begin door contact met ons op te nemen per telefoon of email, om met één van onze counselors te praten over ons behandelprogramma en hoe dit programma u kan helpen. We voorzien u van alle informatie die u nodig heeft en we kunnen deze gesprekken zelfs in het Nederlands voeren als dat uw voorkeur heeft. U deelt met ons informatie over uw situatie met betrekking tot uw alcohol of drugsmisbruik, uw medische geschiedenis en uw beschikbaarheid. Onze counselor geeft u dan details over onze behandelprogramma’s en alle andere informatie die voor u relevant is. Dit eenvoudige telefoontje dient als een belangrijke leidraad voor wat we verder zullen gaan doen.

Een Individuele Beoordeling

Om ons in staat te stellen om het beste persoonlijke behandelplan voor u op te stellen en om er zeker van te zijn dat ons programma geschikt is voor u, refereren we u aan onze lokale partner in Nederland, die een psychiatrische beoordeling zal uitvoeren en informatie over uw zorgverzekering zal inwinnen. Onze drie beoordelingslocaties zijn in Amsterdam, Amstelveen en Den Haag. U kunt ook uw eigen arts of een andere professionele gezondheidszorgwerker consulteren.

Zodra u geschikt wordt bevonden voor behandeling, zullen wij een brief opstellen waarin bevestigd wordt dat u intramurale behandeling nodig heeft in The Cabin. Deze brief zullen we gebruiken om contact te leggen met uw zorgverzekeraar, om goedkeuring te krijgen voor deze intramurale behandeling; in eerste instantie voor 30 dagen, maar dit kan verlengd worden, afhankelijk van de omstandigheden van de cliënt en het antwoord van uw verzekeraar. Zodra de verzekering de betaling heeft goedgekeurd, zullen we een datum voor u plannen voor opname bij The Cabin.

Let op: cliënten zijn niet verplicht om gebruik te maken van hun verzekering om in aanmerking te komen voor behandeling. De procedure voor privé cliënten is dezelfde als hierboven beschreven, met uitzondering van het contact met de zorgverzekeraar.

Behandeling in The Cabin Chiang Mai

Zodra u aankomt bij The Cabin voor primaire behandeling, komt u in een routine terecht van één-op-één counseling en groepsessies, mindfulness meditatie, fysieke oefeningen en excursies met uw mede-cliënten. Gedurende deze periode schrijven we wekelijkse rapporten, indien gewenst door uw verzekering en gezondheidszorgverlener thuis.

Reizen naar Thailand

Laat het ons gerust weten wanneer u hulp nodig heeft met uw reis naar Thailand. Wij kunnen u helpen om vluchten te boeken, een reisverzekering af te sluiten, een visum aan te vragen en met nog vele andere aspecten die te maken hebben met het reizen naar Azië.

Vluchten

Afhankelijk waarvandaan u vliegt, moet u voor de meeste vluchten een aansluitende vlucht boeken via de hoofdstad Bangkok. Chiang Mai is ongeveer een uur vliegen van Bangkok en er zijn de hele dag vele vluchtverbindingen van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Transfers & aankomsttijden

Als u eenmaal bent aangekomen op de luchthaven van Chiang Mai, wordt u verwelkomt door ons personeel dat u per 20-minuten durende privé-transfer, naar onze kliniek begeleid. We raden onze cliënten aan om indien mogelijk voor 16.00 aan te komen.

Opname vereisten

 • U zal fysiek en mentaal fit genoeg moeten zijn om deel te nemen aan onze dagelijkse activiteiten. Als u enige bedenkingen heeft met betrekking tot uw fysieke of psychische gesteldheid, informeer dan de leden van ons klinisch team.
 • U moet de voorwaarden en condities van ons behandelprogramma naleven.
 • U moet ons behandelprogramma volgen, zoals ontwikkeld door onze klinische counselors.

Medisch dossier en gezondheids check-up

Als u enige medische beperking heeft, adviseren wij u dat u uw huidig medisch dossier aan ons geeft i.v.m. uw veiligheid. Bij aankomst in onze rehab kliniek zullen we een uitgebreide gezondheids check-up doen.

Aankomst

Wanneer u bent aangekomen in onze kliniek zal een van onze counselors een persoonlijk interview met u houden en een beoordeling maken van de geschiedenis van uw alcohol-drugsgebruik. Deze procedure helpt onze counselors om een geschikt verslavingsbehandelingsprogramma op te stellen dat is aangepast aan uw persoonlijke behoeften.

Wat moet u meenemen

 • Alle voorgeschreven medicijnen
 • Contactgegevens van uw arts en personen die voor u belangrijk zijn, uw naasten
 • Gymspullen (5 sets)
 • Gewone kleren (voldoende voor 1 week)
 • Warme kleren (2 sets)
 • Toiletspullen
 • Zwemspullen
 • Geld – om souvenirs, sigaretten, snacks, extra toiletspullen enz. te kopen
 • Schoenen
 • Sportschoenen
 • Sandalen/slippers
 • Zonnebril
 • Zonnebrandspullen
 • Muggenspray
 • Hoed
 • Kleine tas voor dagtrips

Eventueel kunt u ook meenemen:

 • Laptop
 • Sigaretten (we hebben speciale rookruimtes en -kamers)(5 sets)
 • Boeken

Let u er s.v.p. op dat ons personeel uw volledige bagage zal inspecteren om een soepele behandeling te kunnen garanderen.

Zoek Nu Hulp

Neem vandaag nog contact met ons op om een (niet verplichte) evaluatie te krijgen en te zien hoe we u kunnen helpen. Vul het beknopte formulier rechtsbovenaa, of bel ons direct op +31 2080 86361, om uw reis naar herstel nu te beginnen.

Bel Ons Nu
+31 2080 86361

 • Geldig nummer Ongeldig nummer
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Download Onze Brochure

Wat is Verslaving?

video

Bekijk Onze Video

video
Back to Top