Ben jij er klaar voor om weer eens eenzame feestdagen te doorstaan?

Een verslaving is een isolerende ziekte – en dit wordt alsmaar meer duidelijk tijdens de feestdagen. Vrienden en familieleden komen vrolijk samen, terwijl jij je verlaten voelt in jouw persoonlijke ellende. Maar wat als je de feestdagen nou eens anders zou aanpakken?

Eenzaam Tijdens de feestdagen

Sharelines

  • Er staan weer eenzame feestdagen voor de deur. Kan een verslaafde zich in deze tijd normaal te voelen?
  • Waarom zijn verslaafden zo eenzaam tijdens de feestdagen?

Voor verslaafden en zelfs voor mensen die herstellende zijn van hun verslaving kunnen de feestdagen een ontzagwekkende tijd zijn, in plaats van een vrolijke tijd. De mensen om jou heen samen zien komen en verbinden op een betekenisvolle manier maakt jouw eigen emotionele isolatie alleen maar erger. Het kan gevoelens van vervreemding, terugtrekking en onbegrip opwekken.

Als last hebt van een eenzaam gevoel tegen de feestdagen, is het tijd om hulp te zoeken. Wacht niet tot het feestseizoen al volledig in gang is en iedereen zich heeft getransformeerd tot vrolijke feestganger zonder  jou. Waarom kies je er in plaats daarvan niet voor om een stap te nemen om je beter te voelen?

Dit kan de eerste keer sinds jaren zijn dat je daadwerkelijk van de feestdagen kunt genieten en herinneringen krijgt die het waard zijn om te koesteren en te delen.

Zijn drugs het nemen over je leven

Verslaving en eenzaamheid gaan samen

Het is het waard om te benoemen dat eenzaamheid meer is dan een onvermijdelijke emotionele staat, waarmee we moeten leren omgaan. Studies hebben alarmerende links aangetoond tussen het gevoel van eenzaamheid en cardiovasculaire problemen, chronische depressie, immuunsysteemfunctioneren en zelfs Alzheimer. Als iemand voortdurend eenzaam is, bestaan er zelfs correlaties tussen eenzaamheid en een kortere levensduur.

En als verslaving onderdeel uitmaakt van jouw leven, dan is het belangrijk om te weten dat – ongeacht hoe eenzaam je je voelt, je zeker niet alleen bent. Veel verslaafden ervaren eenzaamheid tijdens deze periode van het jaar. Zelfs de families en geliefden van verslaafden zijn vatbaar voor het gevoel van isolatie tijdens de feestdagen.

In plaats van je over te geven aan dit verpletterende gevoel van isolatie, moet je een moment nemen om jezelf eraan te herinneren dat de feestdagen weer voorbij zullen gaan. Het is tijdelijk, en voor je het weet ben je er weer doorheen. Iedereen zal binnen no time terug zijn dagelijkse beslommeringen oppakken.

Maar als jouw eenzaamheid voortkomt uit een langdurige verslaving, kan het tijd zijn om jezelf te af te vragen of het wel het beste is voor jouzelf om jezelf schrap te zetten om de feestdagen simpelweg te overleven. Waarom pak je het niet serieus aan om voor eens en voor altijd deze verslaving eens aan te pakken?

Dit jaar kan een doorbraak zijn voor jou – een jaar waarin je eindelijk clean en nuchter wordt en begint met het smeden van nieuwe menselijke connecties en relaties. Het zou het eerste feestseizoen kunnen zijn waarvan je ook daadwerkelijk geniet van je recentelijke herinneringen.

De feestdagen kunnen een verslavingsterugval veroorzaken

Een terugval kan optreden op elk moment van het jaar, maar de feestdagen zijn met name een tijd waarin dit kan gebeuren. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren:

  • De feestdagen omvatten een verandering van routine, en dit kan jouw dagelijkse herstelinspanningen verstoren.
  • Extra financiële druk kan ervoor zorgen dat jouw discipline en oplossingsgezindheid worden aangetast.
  • Depressie en isolatie kunnen ervoor zorgen dat het lijkt alsof er niets beter is dan drinken of gebruiken.
  • Drugs en alcohol zijn vaak gemakkelijk beschikbaar rond de feestdagen en familiebijeenkomsten.

Hoewel het waar is dat het een vrolijke tijd van het jaar hoort te zijn, kan het ook een tijd van extreme stress en uitdagingen zijn voor degenen in herstel of degenen die worstelen met een verslaving. Voor degenen die al gevangen zitten in de cyclus van verslaving, kan dit vooral een moeilijke en gevaarlijke tijd zijn. Maar zelfs mensen in herstel zijn zo slim om voorzichtig te zijn met hun mentale gezondheid rond deze tijd van het jaar.

Hoe een verblijf bij The Cabin tijdens de feestdagen kan helpen

De feestdagen zijn een perfecte periode om je in te checken bij een afkickkliniek, en er is geen betere plek om naartoe te gaan dan The Cabin Chiang Mai. In plaats van te zwelgen in eenzaamheid thuis, zul je je bevinden in een idyllische omgeving naast een gemeenschap van medeherstellenden die soortgelijke ervaringen hebben. Je zult je al snel realiseren dat je helemaal niet alleen bent. Jouw nieuwe vrienden zijn hier – en zij zullen samen met jou leren om weer gelukkig te zijn.

Bij The Cabin hebben wij een geweldige reeks seizoensevenementen klaarstaan voor dit jaar, waardoor het een bijzonder leuke en lonende tijd is om aan jouw herstel te werken. We zullen dinerfeestjes plannen met thema, compleet met extravagante en voedzame feestmaaltijden, gepland door onze eigen chef. En er staan tal van speciale activiteiten op het schema.

Er is geen betere tijd van het jaar om je in het noorden van Thailand te begeven. Met een heldere hemel, geen regen meer, en de dagelijkse temperatuur is nu zeer aangenaam. Je kunt een maximale temperatuur verwachten van ongeveer 30°C overdag, waarbij je in de avonduren een dun jasje of dunne trui nodig hebt.

Je kunt je dagen spenderen door aan het zwembad te zitten op ons tropisch resortterrein, yoga beoefenen in ons tuinpaviljoen of zelfs meedoen aan excursies in de stad Chiang Mai of op het met jungle omgeven platteland.

Zoek Nu Hulp

Een verandering van omgeving is misschien net wat jij nodig hebt

Reizen naar Thailand om nuchter te worden of zelfs om simpelweg te werken aan jouw herstel, heeft tal van voordelen. Om te beginnen creëer je afstand tussen jezelf en de problemen die je thuis ervaart. Hierdoor heb je voldoende ademruimte en privacy, en het zal je waarschijnlijk helpen om een gezonder perspectief te ontwikkelen op jouw huidige problemen.

Daarnaast profiteer je van een gunstige koers door te reizen naar Zuid-Oost Azië. Voor de prijs van een reguliere vakantie-excursie kun je profiteren van de beste zorg die momenteel beschikbaar is in een idyllische resortomgeving. Je zult worden omringd door mensen die – net zoals jij – alleen maar blij kunnen zijn met waar zij zich nu bevinden. De positieve sfeer werkt naar ieders voordeel en versterkt daarbij jouw herstel.

Als je er klaar voor bent om de controle terug te nemen over jouw leven en van de feestdagen wilt genieten, neem dan contact op met The Cabin. We hebben beperkte plekken beschikbaar tijdens het feestseizoen, wat voor de deur staat voor we het weten. Neem contact met ons op via de website en reserveer jouw plek.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.