Binge Drinking: Nog Schadelijker en Wijdverspreid Dan We Dachten?

Binge drinking is sociaal geaccepteerd in vele landen in de wereld. Echter, nieuw onderzoek toont aan dat zelfs één sessie binge drinking serieuze negatieve gezondheidseffecten met zich mee kan brengen.

Binge drinking: nog schadelijker en wijdverspreid dan we dachten?

Nieuw onderzoek suggereert dat slechts een enkele keer binge drinking bijdraagt aan serieuze negatieve gezondheidseffecten bij mensen die verder gezond zijn. Documentatie van de schadelijke effecten van binge drinking in de loop der tijd is niets nieuws en problemen die gepaard gaan met alcoholisme zoals leverfalen en andere orgaanschade nemen vaak de spotlight. Het wordt gesuggereerd dat binge drinking tijdens slechts één gelegenheid risico’s veroorzaakt voor de gezondheid van een persoon, wat bijdraagt aan de afgifte van gifstoffen uit de darmen in de bloedstroom.

Wordt je alcoholgebruik uit uw controle

De aanzienlijke en verhoogde afgifte van bacteriële gifstoffen in de bloedstroom na een keer binge drinking wordt geassocieerd met een verminderd afweersysteem, koorts, ontsteking en weefselschade. Deze effecten zijn waargenomen na slechts één keer binge drinking bij anderzijds gezonde personen die geen geschiedenis hadden met alcoholafhankelijkheid. Het is geen wonder dat wanneer een sessie binge drinking de kwaliteit van iemand’s fysieke gezondheid enorm kan beïnvloeden, veelvuldige en daaropvolgende keren dat binge drinking voorkomt, dit ernstig van invloed is op de gezondheid van de persoon op de lange termijn.

Binge drinking is het consumeren van een grote hoeveelheid alcohol binnen een korte tijd. Het is bekend als populaire activiteit onder tieners en jongvolwassenen, maar een onderzoek suggereert dat 1 in 25 middelbareschoolkinderen ook heeft meegedaan met binge drinking. Dezelfde onderzoekers suggereren ook dat kinderen met fysieke gezondheidsproblemen meer geneigd zijn om mee te doen aan binge drinking. Gezien de negatieve effecten van een enkele sessie binge drinking op gezonde jongvolwassenen, is het gebruik van alcohol door kinderen die al gezondheidsproblemen hebben alarmerend. Voor degenen met een biologische aanleg voor verslavingsziekten – zal binge drinking op een jonge leeftijd geheid leiden tot alcoholisme of alcoholafhankelijkheid en een verscheidenheid van fysieke, mentale en sociale problemen met zich meebrengen. Het is een dringende noodzaak voor artsen van jonge mensen met gezondheidsproblemen om binge drinking op een nog jongere leeftijd vast te stellen, omdat dit soort alcoholconsumptie, zelfs wanneer het eenmalig is, de algehele gezondheid van het kind in gevaar kan brengen.

Gedragsconsequenties van binge drinking, zoals motorvoertuigongelukken, riskant seksueel gedrag, alcoholgerelateerd letsel en middelenmisbruik op de lange termijn zijn reeds goed gedocumenteerd. Dit nieuwe onderzoek draagt bij aan het alsmaar groeiende bewijs dat binge drinking aanzienlijke fysieke en gedragsrisico’s met zich mee kan brengen voor degenen die eraan meedoen.

Zoek Nu Hulp

Over de gehele wereld erkennen steeds meer mensen dat binge drinking een groot probleem is binnen de samenleving. Ongeveer 25% van de mensen die aan binge drinking doen door meer dan de dagelijkse of wekelijkse alcohollimiet te consumeren hebben alcoholafhankelijkheids- of -misbruikproblemen, en kunnen blindelings niet op de hoogte zijn van hun problematische drinkpatronen. Jonge mensen moeten op de hoogte worden gesteld van de schade die kan worden veroorzaakt door slechts eenmalig aan binge drinking te doen, en onderzoeken over de patronen van alcoholconsumptie suggereert dat dit soort onderwijs moet worden gegeven aan steeds jongere doelgroepen.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.