Hoe Zet je een Dagelijks Herstelplan op na Behandeling

Voor veel mensen begint het doorbreken van een verslavingspatroon met een klinisch opnameprogramma, maar er is een sterk dag-tot-dag-aspect betrokken bij clean en nuchter blijven. In dit bericht verkennen wat erbij komt kijken wanneer je een succesvol dagelijks herstelplan opstelt.

Een dagelijks herstelplan opzetten na behandeling

Sharelines

  • Clean en nuchter blijven is een levenslange inspanning die dagelijks werk vereist.
  • Zo zet je een dagelijks herstelplan op na verslavingsbehandeling.

Herstellen van een verslaving is een blijvend proces, en het vereist een dagelijkse inspanning om clean en nuchter te blijven. Maat na het voltooien van een uitgebreid klinisch verslavingsbehandelingsprogramma – zoals die van The Cabin Nederland – kan het zijn dat je merkt dat het harde werken nog moet komen. Dit maakt het zo belangrijk om en dagelijks herstelplan op te zetten om jouw herstel te versterken.

Zorg ervoor dat een blijvende behandeling deel uitmaakt van jouw herstelplan

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een belangrijk onderdeel van het behandelprogramma van The Cabin. Tijdens klinische rehabilitatie ontmoeten onze cliënten een verslavingsspecialist die hen zal helpen om alle problematische gedachten die hun verslaving in stand houden te identificeren en aan te pakken. Deze intensive CGT helpt cliënten om een link te maken tussen hun gedachtes, gevoelens en handelingen – die allen helpen om het herstel aan te moedigen.

Na deze aanvankelijk behandelingsperiode, kan de persoon zich uitzonderlijk sterk voelen in zijn herstel. Hij zal eindelijk begrijpen hoe zijn eigen gedrag en ingebakken denkpatroon invloed uitoefent op de worsteling met de verslaving. Het probleem is dat dit sterke gevoel van oplossing vanzelf zal verdwijnen.

Daarom is een blijvende behandeling zo belangrijk. Wij raden ten zeerste aan al onze cliënten aan om blijvende intensieve poliklinische therapie te zoeken nadat zij The Cabin hebben verlaten en terugkeren naar hun ‘gewone leven’. Regelmatige individuele gesprekken met een specialist kunnen u helpen dit initiële momentum op de lange termijn te handhaven. Het betekent ook dat je iemand hebt om mee te praten en om strategieën mee te ontwikkelen wanneer nieuwe uitdagingen zich voordoen in je leven.

Verslaving Behandeling In Paradise

Zorg dat lotgenotenondersteuninhg onderdeel is van je herstelplan

Nog een extreem belangrijk aspect van intramurale verslavingszorg bij The Cabin, is de blijvende ondersteuning van mensen die ook bezig zijn aan het opbouwen van een leven in herstel. Dit zijn mensen die, net zoals jij, de schade die hun verslaving toebrengt aan henzelf en de levens van degenen waar zij om geven erkennen en inzien. De steun die je kunt krijgen van deze lotgenotengroep is ongelooflijk belangrijk, en daarom organiseren wij groepstherapiesessies bovenop jouw persoonlijke CGT met een verslavingszorgspecialist.

Het gemeenschapsaspect van groepstherapie is van groot belang voor het herstel van een verslaafde, en dit is iets dat moet blijven bestaan nadat je terug naar huis bent gegaan. Dat in gedachten houdende, wij moedigen al onze cliënten van harte aan om thuis mensen te zoeken die ook in herstel zijn. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is een 12-steps fellowship, en deze kun je relatief gemakkelijk overal ter wereld vinden. Tijdens het vinden van een fellowship voor herstel, raden we ook ten zeerste aan om een sponsor te vinden – iemand die met succes zijn herstel op de lange termijn heeft volgehouden en jou kan helpen om hetzelfde te doen.

Daarbij kan het ook zijn dat onderdeel worden van een groep dat niet gerelateerd is aan herstel helpt om je reserve te versterken en behouden. Voorbeelden hiervan zijn gemeenschapsprogramma’s en servicegroepen. Na het voltooien van de behandeling bij The Cabin, zetten wij ons netwerk in om jou te helpen thuis in contact te komen met fellowships en andere groepen om jouw herstel te versterken.

Onthoud dat een gezonde levensstijl een sterk herstelplan ondersteunt

Het is onmogelijk om te veel nadruk te leggen op hoe belangrijk het is om je lichaam gezond te houden en op hoe belangrijk het is om de uitdaging van clean en nuchter blijven vol te houden. Gezien het feit dat een verslaving een chronische lichamelijke ziekte is waarbij de oorzaak in de hersenen zit, wordt het alleen maar duidelijk hoe belangrijk het is om fysiek in goede conditie te blijven. Door dit te doen zorg je ervoor dat jouw lichaam en hersenen de uitdaging aankunnen om gezond te blijven en een terugval en verslaafd gedrag tegen te gaan.

Hier zijn enkele manieren van holistisch leven die wij aanraden aan cliënten om op te nemen in hun dagelijkse herstelplan:

  • Een gezond en voedzaam dieet
  • Regelmatige lichaamsbeweging
  • Voldoende slaap
  • Goede hygiëne handhaven
  • Dagelijkse mindfulness meditatie
  • Yoga-oefeningen

De combinatie van het bovenstaande zal ervoor zorgen dat jouw lichaam en en geest fit blijven en klaar zijn om een lang, gezond herstel te behouden

Zoek Nu Hulp

The Cabin zal jou helpen om een dagelijks herstelplan op te zetten

Als je worstelt met een verslaving, kan The Cabin Nederland jou de middelen bieden die je nodig hebt om een nieuw leven in herstel te beginnen. Maar daar laten we het niet bij. We zullen ook met jou samenwerken om een dagelijks herstelplan op te zetten en om je de middelen te geven die je nodig hebt voor succes op de lange termijn. Als je meer wilt weten, laat ons jou dan bellen om meer te vertellen over ons verslavingszorgprogramma en hoe het werkt.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.