Hoe Ontdek je Een Heroïneverslaving

Er zit meer verscholen achter een heroïneverslaving dan sporen en gebruikte spuitjes – leer de fysieke en gedrags-symptomen van een heroïneverslaving en waar je naar moet uitkijken als je denkt dat jouw geliefde hier misschien moeite mee heeft.

Hoe Ontdek je Een Heroïneverslaving

Sharelines

  • Waar je op moet letten als je denkt dat jouw geliefde een heroïneverslaving achterhoudt.
  • Veranderingen in sociaal gedrag, rusteloosheid, onverklaarde slaperigheid – is jouw geliefde misschien heroïneverslaafd?

Heroïne is een krachtig opiaat dat veel van zijn gebruikers afhankelijk maakt. Het is een zeer verslavende drug die de gebruiker snel in zijn greep heeft, en zelfs met een paar keer gebruiken kan dit al het begin van een neerwaartse spiraal betekenen. Voortdurend heroïnegebruik zorgt voor tolerantie, wat betekent dat de gebruiker steeds meer van de drug moet gebruiken om dezelfde effecten te bereiken. In de loop der tijd zijn er hogere doseringen nodig en recreatief gebruik verandert in afhankelijkheid en verslaving.

Geheimhouding is het belangrijkste onderdeel van een verslaving – veel druggebruikers zijn niet eerlijk over het middelenmisbruik, vooral als het om heroïne gaat, vanwege het enorme taboe daaromtrent. Als jij je zorgen maakt over een geliefde die drugs misbruikt, dan moet je misschien een oogje in het zeil houden om het gedrag van deze persoon te kunnen beoordelen. De volgende tips zullen je helpen bepalen of iemand die jiij kent gebruikt, en hoe je de persoon overhaalt tot een heroïneverslavingsbehandeling.

Fysieke symptomen van opiaatverslaving

Er zijn verschillende fysieke indicatoren van heroïneverslaving om naar uit te kijken als je je zorgen maakt over een geliefde:

  • De pupillen trekken zich tot vijf uur na het gebruik samen.
  • Heroïnegebruikers hebben de neiging om zich gedesoriënteerd te gedragen en hebben een oppervlakkige ademhaling.
  • Het uiterlijk kan ongewoon onverzorgd worden, naarmate gebruikers de persoonlijke hygiëne en verzorging beginnen verwaarlozen.
  • Gewichtstoename en gewichtsverlies kunnen worden veroorzaakt door cycli van drugsgebruik.
  • Wanneer het lichaam fysiek afhankelijk raakt van heroïne, is het aangepast aan de aanwezigheid van de drug. Daarom kunnen ontwenningsverschijnselen optreden wanneer een gebruiker de dosis reduceert of stopt met het gebruik van heroïne. Veel voorkomende ontwenningsverschijnselen van heroïne omvatten slapeloosheid, bot- en spierpijn, rusteloosheid, koud zweet, overgeven en diarree.
  • Spoortekenen, zoals littekens, korstjes en naaldwonden zijn serieuze indicatoren indien de persoon in kwestie geen medische procedure heeft ondergaan. Spoortekenen worden vaak gevonden op de handen en armen, door de enorme hoeveelheid aderen die op deze plekken kunnen worden gevonden. Echter, ze kunnen ook worden gevonden in de nek, op de enkels en tussen de tenen.
  • Een verminderde interesse in eten of en verlies van eetlust is nog een sterke indicator van bijwerkingen als gevolg van het gebruik van heroïne.

Discuss How to Help Your Loved One with an Addiction Expert

 

Veel voorkomend gedrag bij heroïneverslaafden

Veranderingen in sociaal gedrag

Nieuw gedrag is nog een veel voorkomende indicator, omdat gebruikers vaak depressief en teruggetrokken overkomen. Mensen die normaal gesproken sociaal en spontaan waren, kunnen in zichzelf gekeerd raken door drugsgebruik. Het kan zijn dat ze onberekenbare humeurveranderingen ervaren. Gebruikers genieten van de aanwezigheid van andere gebruikers, dus vaak vinden ze nieuwe vrienden die hun verslaving ondersteunen, samen met leveranciers en andere personen die drugsmisbruik promoten.

Rusteloosheid, angst en depressie

Heroïneverslaafden lijken vaak rusteloos of angstig, en kunnen zelfs agressief worden jegens degenen die vragen stellen over hun veranderde gedrag of verslaving. Omdat gebruikers zichzelf beginnen af te zonderen en weggaan van hun normale ondersteuningsgroep, wordt hun emotionele gezondheid vaak opgeofferd. Dit verslechtert nog meer naarmate de verslaafde doorgaat met het vinden van manieren om verdoofd te blijven, wat leidt tot fasen van depressie.

Onverklaarbare slaperigheid en in slaap vallen

Alhoewel heroïnegebruik aanvankelijk een gevoel van euforie veroorzaakt, duurt dit maar enkele minuten en wordt het opgevolgd door vele uren van slaperigheid. Hoewel slaperigheid op zichzelf geen indicator is van heroïnegebruik, kunnen plotselinge dipjes in energieniveaus en regelmatige periodes van slaperigheid of onregelmatige slaappatronen een indicator zijn. Fysieke slaperigheid gaat ook gepaard met mentale vermoeidheid, zoals langzaam praten en verwarring. Het vertonen van dit soort gedrag komt het meest voor net na gebruik en in algemeen bekend als ‘in slaap vallen’.

Smack, dope: straatnamen, straattaal en bijnamen voor heroïne

Houd je oren ook open voor heroïne-gerelateerde straattaal. Heroïnegebruikers praten vaak over de drug door het te benoemen met de straatnamen, zoals smack, dope, skag en junk. ‘Jagen op de draak’ betekent heroïne roken, ‘skin popping’ houdt in het injecteren van heroïne onder de huid en ‘speed balling’ is een gemengde injectie van cocaïne en heroïne. Een gebruikerspakket kan een ‘rig’, ‘outfit’ of ‘the works’ worden genoemd.

Hoe ziet dope-uitrusting eruit?

Gebruik maken van naalden voor de injectie is een van de meest populaire methoden van heroïnegebruik. Het bezitten van injectienaalden zonder medische noodzaak kan duiden op heroïnegebruik. Injectienaalden worden vaak samen gevonden met lepels, een soort vulmiddel (zoals een sigarettenfilter of wattenstaafje) en een kaars of aansteker, welke wordt gebruikt om de drug op te warmen en op te lossen. Een koord, riem of touw kan worden gebruikt om de bloedtoevoer te beperken zodat de aderen gemakkelijker kunnen worden gevonden.

Het pakket dat wordt gebruikt voor heroïne kan in een doosje worden bewaard en wordt vaak verstop in de badkamer of slaapkamer. Heroïne kan ook worden gerookt met behulp van aluminiumfolie. Lege plastic penomhulsels of papiergeld kan worden gebruikt als rietje. Metalen of glazen pijpen worden ook gebruikt, en zijn vergelijkbaar met de apparaten die worden gebruikt voor het roken van meth. Kijk ook uit naar zelfgemaakte apparaten gemaakt van spullen in huis die kunnen worden gebruikt om heroïne mee te consumeren.

Veel gebruikers bewaren of verstoppen heroïne in dichtgebonden, leeggelopen ballonnen of kleine plastic zakjes. Zakjes zijn vaak kleurrijk of bevatten een logo in een poging om te verbergen wat er in zit.

Get Effective Treatment for Heroin Addiction Now

Andere indicatoren van heroïneverslaving om naar uit te kijken

Een drugsverslaving kan iemand zich laten gedragen op een manier die hij nooit uit zichzelf zou doen. Naarmate de situatie ernstiger wordt, kunnen mensen doen wat nodig is om de drug in het bezit te krijgen. Houd in de gaten of er geld of waardevolle spullen ontbreken. Heroïnegebruikers kunnen geldproblemen krijgen als ze eenmaal verslaafd zijn, wat ervoor kan zorgen dat zij waar mogelijk geld gaan lenen. Verslaafden beginnen ook geheimzinnig te doen en beginnen te liegen om hun gedrag te maskeren of meer van de drug in het bezit te kunnen krijgen.

Wees behoedzaam als je vaak excuses hoort over het veranderde slaapgedrag van jouw geliefde, de geldproblemen en waar hij zich bevindt. Vele verslaafden gaan vaak om met andere gebruikers en liegen over met wie ze omgaan. Het kan ook moeilijk voor de persoon zijn om eerdere relaties te behouden vanwege het constante liegen en manipuleren van degenen die het dichtst bij ze staan.

Hoe help je een geliefde die misschien verslaafd is aan heroïne

Als jij denkt dat jouw geliefde heroïne misbruikt, ben je al goed bezig door meer te leren over heroïne en verslaving. Begrijp dat heroïneverslaving een enorm gevecht is, en jouw geliefde kan profiteren van een persoon met kennis in de buurt. Je kunt hem leren over de  korte- en langetermijnrisico’s van heroïne en zelf meer leren over ondersteuningsmogelijkheden.

Het verkrijgen van een behandeling voor heroïneverslaving

Uiteindelijk moet jouw geliefde zijn verslaving accepteren om zelf een behandeling aan te gaan. Dit is geen gemakkelijke taak vanwege de ontkenning die vaak gepaard gaat met een wezenlijk deel van verslaving. Vooral in het geval van heroïne, wat enorm fysiek verslavend is en uiterst ongemakkelijke ontwenningsverschijnselen met zich meebrengt, is het noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen. Het kan zijn dat je een interventie moet organiseren voor een drugsgebruiker om de persoon over te halen hulp te zoeken. Hoewel het een overweldigende uitdaging kan lijken, is het bezoeken van een afkickkliniek een geweldig begin voor verslaafden om hun leven te beteren.

Een goede afkickkliniek biedt medische professionals die assisteren bij het aangaan van meer comfortabel en veilig afkicken, gevolgd door therapeutische ondersteuning om de persoon te helpen bij het leven van een drugsvrij leven. Neem vandaag nog contact op met The Cabin Nederland om te kijken hoe wij jou en jouw geliefde kunnen helpen naar een succesvol herstel.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.