Dronken Reizen: De Gevaren van Overmatig Drinken op Vakantie

Nu de zomer eraan komt maken mensen plannen voor de vakantie. Velen reizen naar het buitenland waar ze zonnen combineren met alcohol en feesten. Maar overmatig drinken tijdens het reizen kan leiden tot veel onvoorziene gevaren. Hier bespreken we hoe u ervoor kunt zorgen dat u een leuke vakantie hebt in plaats van een rampzalige vakantie.

Dangers of Excessive drinking while traveling

Deze zomer zullen mensen van over de hele wereld hun rugzak pakken, een vliegticket kopen en naar het buitenland gaan op zoek naar avontuur en feestjes.

Een biertje bij de lunch? “Waarom niet? We zijn op vakantie!”
Een biertje terwijl we op de trein wachten? “Waarom niet? We zijn op vakantie!”
Een feestje dat de hele nacht duurt met ongelimiteerd alcohol drinken? “Waarom niet? We zijn op vakantie!”

Hoewel feesten op vakantie leuk kan zijn en kan zorgen voor ontspanning, kan het ook leiden tot overmatig drinken en zelfs zo vaak dat veel mensen het grootste deel van hun vakantie dronken zijn. Dit brengt veel gevaarlijke risico’s met zich mee, zowel tijdens de vakantie als bij thuiskomst, waaronder het risico een verslaving te ontwikkelen.

Gevaren en Risico’s van Overmatig Drinken Op Reis

Voor veel mensen schijnt reizen en drinken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn, vooral voor jongeren. Hoewel het nuttigen van een paar drankjes voor ontspanning kan zorgen, kan dronken worden op reis veel gevaren met zich meebrengen. Drinken kan op zichzelf al gevaarlijk zijn natuurlijk, zelfs thuis, maar het gevaar wordt nog groter wanneer u in een stad bent waar u de omgeving of mensen niet kent. Een campagne in het Verenigd Koninkrijk waarschuwt reizigers voor de ‘minder leuke kant van het paradijs’.

Hieronder hebben we een aantal gevaren op een rijtje gezet die zich voor kunnen doen wanneer u overmatig drinkt op vakantie.

1. De reisverzekering dekt niet alles.

Veel mensen realiseren zich niet dat de meeste reiszorgverkeringsmaatschappijen geen dekking geven als het gaat om dronkenschap.

De clausule zal vergelijkbaar zijn met onderstaande:

“We zullen onder geen enkele omstandigheden uitbetalen wanneer u onder invloed was van enige bedwelmende alcoholische drank of drugs, behalve medicijnen die aan u voorgeschreven zijn door een Medisch Adviseur en genomen zijn volgens de instructies.”

Dit betekent dat als u dronken wordt op een fullmoon party in Thailand en besluit dat het een goed idee is om over een brandend koord te springen waardoor het vlees op uw armen en benen verbrandt, u de doktersrekeningen hiervoor zelf moet betalen.

Natuurlijk wordt elke zaak individueel bekeken en heeft elke verzekeringsmaatschappij haar eigen beleid, maar het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen en uw alcoholinname te beperken tijdens de vakantie om er zeker van te zijn dat u gebruik kunt maken van uw reiszorgverzekering wanneer dit nodig is.

2. Verlies van belangrijke documenten en bezittingen.

Het verliezen van uw tas of portemonnee kan overal gebeuren en mensen die overmatig drinken maken dit vaak mee. Het verliezen van belangrijke dingen als geld, creditcards en paspoorten tijdens het reizen kan verschrikkelijk zijn.

Stelt u zich eens voor dat u in het buitenland bent. U heeft geen paspoort en geen toegang tot geld. Eerst dient u bij een lokale ambassade te geraken en vervolgens een manier te vinden om financieel rond te komen terwijl u wacht op uw nieuwe paspoort, dat in sommige landen weken kan duren. Een ‘leuke’ nacht kan gemakkelijk de rest van uw vakantie verpesten, of erger.

3. Betrokken raken bij een vechtpartij of gearresteerd worden.

Helaas kunnen sommige mensen niet meer beleefd blijven en hebben zij geen controle meer over zichzelf wanneer ze te veel gedronken hebben. Onder invloed zijn wanneer u zich in uw eigen omgeving bevindt is al risicovol, maar het is belangrijk om te beseffen dat in andere culturen heel anders gekeken wordt naar dronken gedrag; mensen kunnen het weerzinwekkend of zelfs beledigend vinden dat tot problemen kan leiden.

Wanneer u op reis bent weet u nooit helemaal zeker met wie u te maken hebt (of wie u beledigt) en waartoe hij of zij in staat is. Met betrekking tot gearresteerd worden is het belangrijk om te beseffen dat buitenlandse wetten een stuk strenger kunnen zijn dan u gewend bent of verwacht. U kunt een straf opgelegd krijgen waar uw rekening van leegstroomt, of nog erger, waardoor u in een buitenlandse gevangenis terecht komt. Dat is niet echt het soort vakantie dat u voor ogen had.

4. U bent kwetsbaarder voor criminaliteit en geweld.

Wanneer iemand onder invloed is, is hij of zij minder goed in staat tot logisch denken. Meerijden met een vreemde, of drinken met locals die u niet kent klinkt misschien als een leuke culturele ervaring, maar het is ook een uitstekende gelegenheid voor criminelen om misbruik van u te maken. U kunt beter nuchter blijven zodat u slimme, redelijke keuzes kunt maken waardoor u minder kwetsbaar bent voor oplichting, criminaliteit en geweld.

5. Drugs in uw drankje.

Dit is een serieus probleem over de hele wereld, dus houdt uw drankje altijd beschermd en in de gaten zodat niemand er iets in kan doen waardoor u onder invloed of bewusteloos raakt. Hoe meer u drinkt des te eerder u vergeet uw drinken in de gaten te houden en zo kan iemand er makkelijk iets in doen.

6. Uitdroging.

Vooral tijdens een vakantie in een warm klimaat kan dronken worden snel leiden tot uitdroging, dat ernstige medische risico’s met zich mee kan brengen. Als u drinkt op reis, zorg er dan voor dat u ook veel water drinkt.

7. Verhoogd risico op het ontwikkelen van een verslaving.

Hoewel een verslaving niet zomaar optreedt kunnen lange periodes van reizen waarbij u regelmatig dronken wordt uw kans op het ontwikkelen van een alcoholverslaving snel vergroten.

Dit geldt vooral wanneer mensen meerdere maanden op reis gaan. Veel reizigers vinden het moeilijk om te stoppen met drinken, zelfs wanneer ze thuis zijn, waarmee de alcoholverslaving geboren is.

Het Vermijden van de Drang om Dronken te Reizen

Wanneer de bus of het vliegtuig vertraging heeft denkt u misschien dat het nuttigen van een paar biertjes of dronken reizen de reis een stuk leuker maakt. Ga eens wat anders doen dan drinken. Ga lekker achterover zitten en geniet van het moment; kijk naar de omgeving en leef in het nu. Wordt u ongeduldig tijdens het wachten? Probeer eens mindfulness meditatie om uw hoofd leeg te maken. Heeft u het idee dat u tijdens elke maaltijd een biertje (of twee of drie) moet drinken? Probeer in plaats daarvan eens een smoothie of vers sapje.

Het zal u niet alleen helpen het gevaar te vermijden dat dronken zijn op reis met zich meebrengt, maar u heeft ook geen katers meer en kunt volledig genieten van de omgeving, cultuur en excursies waar u zoveel voor betaald heeft.

Als u, of iemand die u kent, momenteel een verslaving heeft bieden wij van The Cabin Chiang Mai een

effectieve integratieve verslavingsbehandeling. Goed opgeleide verslavingsspecialisten bieden geavanceerde en uitgebreide verslavingsbehandelingen met behulp van ons unieke Herstelzones model. Dit zorgt voor emotioneel herstel en groei waardoor u een lang leven kunt leiden in het teken van herstel van uw verslaving.

Onthoudt dat verslaving een ziekte is waar u zich niet voor hoeft te schamen. Als u meer informatie wilt over verslavingsbehandelingen of interesse hebt in een gratis, vrijblijvend gesprek voor uzelf of iemand in uw omgeving, kunt u contact met ons opnemen om een begin te maken op de weg naar herstel.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.