Acht Nuchtere Beroemdheden Waar U Van Verbaasd Zult Staan

In Hollywood wordt alcohol en drugs vaak glamoureus voorgesteld, maar toch is het deze beroemdheden gelukt hun eigen weg te bewandelen. Sommige van deze acteurs, actrices en muzikanten die nuchter leven zullen u vast verbazen.

8 sober ceebrotoes

Verslaving en alcoholisme blijft een wereldwijd probleem en beroemdheden zijn hier natuurlijk alles behalve immuun voor. Doordat ze altijd in de spotlight staan hebben beroemdheden de macht om anderen te beïnvloeden en worden zij rolmodellen voor het publiek. Daarom is het erg goed om nuchtere beroemdheden te zien die open en eerlijk praten over hun problemen met verslaving en drankmisbruik, waarmee ze de wereld laten zien dat het wel mogelijk is om te genezen en een succesvol en bevredigend leven te leiden als je nuchter bent.

Beroemde Acteurs, Actrices en Muzikanten die Nuchter Leven

Hieronder volgt een lijst van nuchtere beroemdheden die open zijn over hun verslaving (of het gebrek daaraan).

1. Bradley Cooper

Nu hij al meer dan tien jaar nuchter is van alcohol en drugs, schrijft Bradley Cooper zijn succes in de filmindustrie toe aan het nuchter worden. In 2013 zei hij in GQ Magazine: “Het enige dat ik heb geleerd in het leven is dat het beste dat ik kan doen is aanvaarden wie ik ben en daar helemaal naar leven. En wat er dan gebeurt, gebeurt.” Naast dat het hem succes heeft opgeleverd in zijn carrière, zegt hij dat hij dankzij het nuchter zijn bevredigende relaties heeft kunnen opbouwen en dat hij de kracht en mogelijkheid heeft gekregen om zijn zieke vader te verzorgen.

2. James Franco

James Franco is zeker een beroemdheid waarvan vele mensen niet zouden zeggen dat hij nuchter is. Door de vele drugsrollen die hij gespeeld heeft en zijn vriendschap met marihuana advocaat Seth Rogan geloven veel mensen niet dat hij al nuchter is sinds de middelbare school, waar hij blijkbaar in de problemen kwam onder invloed van drugs en alcohol. Vanaf dat moment, zo vertelde hij Howard Stern, “is er gewoon geen behoefte” om marihuana te roken of alcohol te drinken.

3. Blake Lively

Meest bekend van haar rol als Serena van der Woodsen in het populaire TV drama Gossip Girl,

is Blake Lively een beroemdheid die altijd nuchter is geweest. Ze zei in Allure magazine, “Ik drink niet, ik heb nog nooit drugs geprobeerd… Het hoeft voor mij gewoon niet echt.”

4. Russell Brand

Ondanks zijn excentrieke en vaak unieke persoonlijkheid was Russell Brand afgelopen december al 16 jaar nuchter. Hij besteedt nu een groot deel van zijn tijd als voorvechter van destigmatisering en eerlijke behandeling van verslaafden.

Brand opende het Trew Era recovery café in maart 2015 om verslaafden weer aan het werk te helpen terwijl ze zich richten op herstel.

5. Kristin Davis

Kristin Davis is het meest bekend door haar rol als martini drinkend braaf meisje in de populaire TV serie Sex and the City. In het echt heeft Davis echter een ander verhaal. In Marie Claire zegt ze in een exclusief interview: “Ik had nooit gedacht dat ik ooit ouder dan 30 zou worden. Ik weet niet waarom of hoezo, ik dacht het gewoon… Ik heb veel gedronken als tiener en drink nu niet meer, omdat ik me realiseerde dat ik als een wrak zou eindigen. Ik had op dat moment gewoon een fatalistisch beeld van de hele situatie.” Ook zegt ze dat alcoholisme bij haar in de familie zit en dat ze al sinds haar 22e volledig nuchter is. Davis is nu 51.

6. Eminem

Met song titels als ‘Drug Ballad’, lijkt de Amerikaanse rapper Eminem waarschijnlijk geen nuchtere beroemdheid. Maar na Eminems lange strijd met voorgeschreven drugs die bijna tot zijn dood leidde, is Eminem al nuchter sinds 20 april 2008. In 2010 bracht hij een cd uit met de titel Recovery, vol teksten die de luisteraar meenemen langs de hoogte- en dieptepunten van verslaving, behandeling en het leven in een revalidatiecentrum.

7. Matthew Perry

Hij is het meest bekend van zijn rol al Chandler Bing in de TV serie Friends en streed tegen zijn alcohol- en voorgeschreven pillen verslaving. In een interview met BBC Radio zegt Perry dat hij zich amper iets van de drie jaar van het filmen van Friends kan herinneren tussen seizoen drie en zes. Nu zegt Perry dat hij zijn bekendheid gebruikt om mede verslaafden zoveel mogelijk te helpen in hun reis naar nuchterheid.

8. Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith is al bijna 20 jaar nuchter en zegt dat ze sinds die tijd geen druppel alcohol meer heeft aangeraakt. “Ik dronk op een bepaald moment twee flessen wijn op de bank en zei tegen mezelf: ‘Jada, ik denk dat we een probleempje hebben.’” De actrice zei in The Fix dat “ze was opgegroeid in armoede met een drugsverslaafde moeder en grootmoeder, maar gelukkig heeft ze haar leven kunnen veranderen.”

Nuchtere Beroemdheden Helpen Het Stigma van Verslaving te Doorbreken

Een van de grootste drempels voor het zoeken naar een behandeling voor verslaving ligt nog steeds in de misvattingen rondom verslaving. Het stigma dat verslaving heeft; dat verslaafden slechte mensen zijn of geen wilskracht hebben; zorgt ervoor dat verslaafden bang zijn om open te zijn en hulp te gaan zoeken, omdat ze niet willen dat anderen op hen neerkijken. In de realiteit is verslaving een ziekte die niet anders gezien hoeft te worden als hartziektes of kanker. Niemand moet zich schamen om hulp te zoeken.

Beroemdheden die open zijn over hun nuchter zijn kunnen niet alleen anderen die aan verslaving lijden de kracht geven om hulp te zoeken, ook kunnen ze de wereld laten zien dat, in een wereld waar drugs en alcohol vaak glamoureus wordt voorgesteld, nuchter leven best wel cool is.

Behandeld Worden voor Verslaving

Wanneer u, of iemand die u kent, een verslaving heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp te krijgen. The Cabin Chiang Mai is een residentiële afkickkliniek die gespecialiseerd is in alle substantie en gedragsmatige verslavingen. Onze unieke benadering in de behandeling van verslaving combineert holistische met traditionele behandelmethodes voor het samenstellen van een uitgebreid en ongelooflijk effectief programma. Wanneer u, of iemand die u kent, een verslaving heeft neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bekijken hoe we u of uw geliefde weer terug kunnen brengen op het pad naar een gelukkig, succesvol leven.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.