8 Benefits of a Treatment Centre for Drugs & Alcohol

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gaan naar een behandelingscentrum voor een drugs- of alcohol verslaving. We sommen er hier enkele op, die het meest worden gewaardeerd door patienten over de hele wereld. Het grootste voordeel van welk centrum dan ook, is natuurlijk dat men de verslaafde van de alcohol of drugs af te krijgt en hen leert hoe zij een verslavingsvrij leven kunnen leiden.

8 Benefits of a Treatment Centre for Drugs & Alcohol

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gaan naar een behandelingscentrum voor een drugs- of alcohol verslaving. We sommen er hier enkele op, die het meest worden gewaardeerd door patienten over de hele wereld. Het grootste voordeel van welk centrum dan ook, is natuurlijk dat men de verslaafde van de alcohol of drugs af te krijgt en hen leert hoe zij een verslavingsvrij leven kunnen leiden.

De top 8 voordelen

Voordeel 1: Stabiele Omgeving

We noemen de stabiele omgeving als eerste voordeel van een behandelingscentrum voor een drugs- of alcohol verslaving, omdat dit een van de cruciale factoren is voor een herstellende alcohol- of drugsverslaafde.

Een stabiele omgeving zal iedere verslaafde afsluiten van elke vorm van verleiding, terwijl hij of zij zich in een veilige, betrouwbare leefomgeving bevindt.

Voordeel 2: Counselors

Counselors die ieder aspect van elke verslaving kennen, zijn diegenen die het beste hulp kunnen verlenen aan verslaafden.

Zij kunnen patiënten helpen om de verslaving te overwinnen en een beter leven te laten ervaren. Het hebben van de juiste counselors kan het grootste voordeel vormen dat welk behandelcentrum dan ook aan hun patiënten kan aanbieden.

Voordeel 3: Leren

Het leren over verslaving, hoe deze te overwinnen, hoe terugval te voorkomen en nog vele zaken meer, is een ander groot voordeel dat patiënten helpt zich te realiseren dat er een manier is om een verslavingsvrij leven te leiden. Het onder de knie krijgen van de juiste technieken, het verkrijgen van belangrijke inzichten en hoe deze in te zetten is van doorslaggevend belang voor iedereen die een verslaving wil overwinnen.

Voordeel 4: Ondersteuning van Lotgenoten

In behandelingscentra voor drugs- of alcoholverslaving bevinden zich allemaal mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben; hulp krijgen bij het overwinnen van hun verslaving. Dit betekent dat zij door zich bij een dergelijke groep aan te sluiten, zich omringen met mensen die vergelijkbare ervaringen doormaken. Dit zal de patiënt de broodnodige lotgenoten-ondersteuning bieden, waarvan bekend is dat deze van belang is bij het herstel. Tegelijkertijd worden de patiënten in staat gesteld om zowel adviezen te geven als ook te ontvangen, wat een therapeutische werking kan hebben.

Voordeel 5: Dagelijkse Routine

Drugs- en alcohol behandelingscentra zorgen er voor dat de patiënten deelnemen aan een dagelijkse routine.

Zo zal een patiënt bijvoorbeeld op gezette tijden deelnemen aan groepstherapie, één op één therapie, alternatieve therapie en het 12 stappen ondersteuningsprogramma. Een deugdelijk behandelingscentrum zal de herstellende verslaafden zelfs onderwijzen met betrekking tot voedingsleer en de patiënten betrekken bij dagelijkse fitness activiteiten.

Voordeel 6: Zero Tolerance

Een ‘zero tolerance’ beleid houdt in dat het niemand is toegestaan om drugs of alcohol het behandelingscentrum in te brengen. De meeste rehabilitatiecentra zullen overtreders vragen om te vertrekken wanneer zij worden betrapt met alcohol of drugs. Het in verleiding brengen van zichzelf of anderen ondermijnt de behandeling, en daarom zullen deugdelijke rehabilitatiecentra zich op dit punt zeer strikt opstellen.

Voordeel 7: Privacy

Wanneer men een behandelingscentrum kiest, zullen de meeste patiënten er de voorkeur aan geven om er naar een te gaan welke privacy garandeert.

Dit zal de gemoedsrust van de meeste drugs- en alcohol verslaafden goed doen gedurende het herstel. Niemand zou ooit moeten kunnen achterhalen of iemand behandeld wordt voor een verslaving, tenzij dit de uitdrukkelijke wens van de patiënt is natuurlijk.

Voordeel 8: Nazorg

Eenvoudig gesteld, is nazorg de zorg die men behoeft na de behandeling. Rehabilitatie centra voor drugs- en alcohol verslaafden kennen en begrijpen het belang van de juiste nazorg.

Nazorg begint al wanneer de patiënt zich nog in het behandelcentrum bevindt. Het centrum bereidt de drugs- of alcohol verslaafde voor op de transitie naar het leven thuis; om hen zo te helpen om vrij te blijven van alcohol en drugs.

Goede nazorg is essentieel en zou onderdeel moeten vormen van elk behandelprogramma van alle rehabilitatiecentra. Het voorkomt terugval, zodat de verslaafde de verslaving niet opnieuw oppakt.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.