Nooit Te Jong Om Verslaafd Te Zijn
Nooit Te Vroeg Om Je Limiet Te Vinden

Afhængighed er ikke aldersbestemt, det kan opstå i alle generationer. Når det opstår i præ-teenage eller teenage-årene, kan effekterne være særligt ødelæggende. Ungdommen er en overgangsperiode, hvor kroppen og sindet ændrer sig og vokser hurtigt. Stofmisbrug ændrer denne vækst og kan være skadeligt for et barns fremtid.

Nooit te jong om verslaafd te zijn

Sharelines

  • Nooit te jong om verslaafd te zijn
  • Nooit te jong om #verslaafd te zijn

Verslaving kent geen discriminatie

Velen van ons geloven dat verslaving een probleem voor volwassenen is. Een die zich vormt in de loop van jaren van middelenmisbruik en, uit wanhoop, zoekt de verslaafde uiteindelijk een afkickkliniek. Helaas discrimineert een verslaving niet op leeftijd. Het wacht niet in een hoek totdat je “meerderjarig” bent om met jou aan de haal te gaan.
Sterker nog, een verslaving ontwikkelt zich als gevolg van biologische, sociale en omgevingsfactoren die aanwezig zijn in de vroege en ontwikkelingsjaren van een kind. Het is een chronische ziekte van de hersenen. Daarom vertonen veel jonge mensen al lang voordat zij drank of drugs gebruiken of een gewoonte misbruiken gedragsaspecten die kunnen leiden tot een verslaving.

Waarschuwingstekens van een verslaving in de kinderjaren kunnen omvatten:

  • Slechts sociale vaardigheden
  • Woede-uitbarstingen
  • Humeurschommelingen
  • Agressie
  • Isolatie

Eenmaal in de puberteit, is het risico op het ontwikkelen van een volledige verslaving uitzonderlijk hoog. Het is cruciaal om op te merken dat de prefrontale cortex van de hersenen op deze leeftijd nog in ontwikkeling is.  Dit deel van de hersenen is verantwoordelijk voor de besluitvorming, planning, persoonlijkheid en het modereren van sociaal gedrag. Schade aan dit gebied heeft een negatief effect op de vorming van de neurale patronen en op iemands toekomstige cognitieve vermogens. Wanneer de hersenen van een tiener veranderen door middelenmisbruik, vliegt het risico op misbruik omhoog, wat gemakkelijk kan overgaan in afhankelijkheid. Hoe jonger iemand is wanneer hij begint met het experimenteren met illegale middelen, hoe groter de kans op de ontwikkeling van een verslaving.

Understanding Addiction

Jonge mannen hebben een groter risico op een verslaving

In de samenleving van vandaag bestaat er voor jonge mannen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een

verslaving. Studies hebben aangetoond dat middelenmisbruik, met name het misbruik van meerdere middelen tegelijk, aanzienlijk hoger is onder mannen dan onder vrouwen, met een verhouding van ongeveer 2 op 1. Mannen beginnen ook eerder aan drugs dan vrouwen, en in grotere hoeveelheden. Zij worden vaker blootgesteld aan drugs via mannelijke kennissen en mannen nemen van nature meer risico’s en zijn meer geneigd een hedonistische levensbenadering aan te nemen.  Hun mannelijkheid is vaak verbonden met hun middelenmisbruik; ze voelen zich sterker door gevaarlijk gedrag. Tijdens hun puberjaren is het ook van cruciaal belang voor jonge mannen om banden op te bouwen met hun leeftijdsgenoten en middelenmisbruik is vaak een manier om contacten te leggen met andere mannen. Het is belangrijk om op te merken dat wanneer een verslaving eenmaal grip krijgt, een man vaak minder geneigd is om hulp te vragen, omdat hij niet zwak wil lijken.

Nuchter is cool

Het goede nieuws is dat een jonge verslaafde nog zijn hele leven voor hem heeft liggen. De tijd staat aan zijn kant en de keuzes die nu worden gemaakt kunnen en zullen de kwaliteit van zijn toekomst bepalen. Vele verslaafden in herstel vertellen dat zij hadden gewild dat zij veel eerder waren gestopt met het misbruiken van middelen. Hoe anders hadden hun levens geweest als hun verslaving een paar jaar in plaats van tientallen jaren had geduurd? Hoe langer een verslaving duurt, hoe moeilijker het is om de vrijheid terug te winnen, zowel op emotioneel als op fysiek vlak. Nu stoppen houdt in dat er minder tijd vereist is voor zowel lichaam en geest om te herstellen. Inderdaad, de geest. Het menselijk brein bevat neuroplasticiteit, het geweldige vermogen om te helen en gedurende ons hele leven te blijven leren. Dit betekent een geweldige kans om je leven opnieuw te beginnen. Een jonge man gaat niet naar een afkickkliniek omdat hij iets verkeerd heeft gedaan, maar juist omdat hij iets goed wil doen, voor zichzelf en voor zijn leven.

En een nuchtere jeugd wordt vandaag de dag al snel trending. Jonge mensen kiezen ervoor om aan sociale evenementen deel te nemen die niet gericht zijn op het gebruik van alcohol en drugs. Nuchtere raves, bijeenkomsten en “juice-crawls” raken wereldwijd steeds populairder en zijn mainstream geworden. Het wordt steeds beter geaccepteerd om geen gebruik te maken van middelen die de geest veranderen om in alle helderheid met anderen kennis te maken. Daarbij stellen vele beroemdheden zich op als alcoholvrij om op een positieve manier steun te bieden.

Zoek nu hulp

Vind jouw limiet

Wanneer een jonge man enthousiast is over zijn toekomst, kunnen er ongelooflijke dingen gebeuren. The Cabin Nederland biedt een uniek en baanbrekend programma om het lichaam en de geest op een holistische manier te behandelen. Lichamelijke inspanning en het versterken van mannenvriendschappen door middel van sport vormen een grondbeginsel voor de emotionele modellen van cognitieve gedragstherapie, mindfulness en de 12 Stappen. Deelnemers doen mee aan Muay Thai-boxen, wildernistherapie en triathlontraining. Er zijn ook mogelijkheden voor rotsklimmen, kajakken, wildwatervaren, boogschieten en ziplining. Lichaamsbeweging produceert endorfines die na verloop van tijd de hersenen kunnen herbedraden om positieve emotionele veranderingen te creëren. Wij geloven dat een sterk lichaam een sterke geest ondersteunt.

Onze psychologische begeleiding is specifiek afgestemd op de behoeften van jonge mannen. We maken gebruik van Recovery Zones, een behandelmodel dat we hebben gemaakt om de beste elementen van cognitieve gedragstherapie (CGT), een aangepaste, moderne versie van de 12 stappen, en mindfulness te combineren. Het doel van deze therapieën is om de hersenen te helpen meer positieve denkpatronen te ontwikkelen om verslavend gedrag te bestrijden. We bieden zowel persoonlijke en groepssessies. Al onze begeleiders zijn getraind in het Westen en zij gelicentieerde professionals met uitgebreide kennis in het behandelen van verslavingen.

The Cabin Nederland ligt in de prachtige berguitlopers van Noord-Thailand. De keuze voor een afkickkliniek in een vreemd land biedt een gezonde afstand van de mensen, dingen en patronen die jouw verslaving voeden. Jezelf onderdompelen in een vreemd land geeft je een gevoel van privacy en het avontuur dat reizen biedt, evenals enthousiasme voor hetgeen dat te wachten staat. Wanneer je Thailand verlaat, zul je blijvend worden ondersteund door ons uitgebreide aftercareprogramma.
Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met ons. Begin met het leven van het leven dat bedoeld was.

 

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.