6 gemakkelijke manieren om jouw omgeving te veranderen om jouw herstel ondersteunen – dit weekend nog

Jouw omgeving is waarschijnlijk meer van invloed op jouw herstel dan jij denkt. Breng dit weekend nog deze zes gemakkelijke veranderingen aan om jouw kansen op voorgoed nuchter blijven te vergroten.

Herstel en Omgeving

Sharelines

  • Wist jij dat jouw omgeving – de dingen waar je vaak niet eens aan denkt – allesbepalend kunnen zijn voor jouw #herstel?
  • Je kijkt waarschijnlijk over deze 6 obstakels tijdens #herstel heen. Ontdek hoe je dit binnen een weekend oplost.

Wist jij dat de grootte van jouw bord dramatisch van invloed is op  hoeveel jij eet? Het lijkt triviaal, maar het blijft een feit: een groot bord gebruiken kan ervoor zorgen dat je tot 45% meer eet.

Vergelijkbaar met jouw omgeving – de dingen waar je vaak niet eens aan denkt – wat allesbepalend kan zijn voor jouw verslavingsherstel.

Wanneer jouw omgeving jou ondersteunt, ben je weerbaarder tegen stress. wat betekent dat je minder vatbaar bent voor een terugval.

Het goede nieuws? Kleine veranderingen maken een groot verschil. En deze kleine veranderingen kun je met zeer weinig moeite aanbrengen.

Hier volgen 6 gemakkelijke veranderingen die je kunt aanbrengen om jouw herstel dit weekend nog te ondersteunen:

1. Ruim je kastjes op

Een goede voeding heeft de kracht om jouw herstel veel gemakkelijker te maken. Wanneer je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft – en niets van wat het niet nodig heeft – ben je zowel fysiek en mentaal sterker.

Alleen afhankelijk te zijn van wilskracht om goede voedingskeuzes te maken is moeilijk, maar gelukkig is het niet noodzakelijk. J kunt simpelweg niet eten wat er niet in huis is – dus zorg ervoor dat je alleen voeding inslaat die jouw herstel ondersteunen.

Begin met het weglaten van bewerkt voedsel, suiker en granen. Vervolgens koop je:

  • Vers fruit en groente
  • Kwaliteitsvlees, eieren en zeevruchten
  • Gezonde vetten, zoals kokosolie en avocado’s

Je wilt stoppen met driken, maar kan niet

2. Opruimen

Fysieke rommel heeft de neiging om te veranderen in mentale rommel. Wanneer je je in een rommelige omgeving bevindt, worden jouw hersenen voortdurend gestimuleerd – wat betekent dat je voortdurend een lage vorm van stress hebt. Dat betekent dat je je minder kunt richten op jouw herstel.

En dat geldt niet alleen voor jouw huis: digitale rommel, in de vorm van ongeorganiseerde bestanden of excessieve meldingen, hebben dezelfde invloed op je.

Maak een punt om de rommel op te ruimen. Enkele manieren om te beginnen:

  • Geef alles dat van jou is een plek en zorg ervoor dat het zich op dezelfde plek bevindt nadat je het hebt gebruikt
  • Als je het niet gebruikt, nodig hebt of wilt hebben, geef het dan een nieuw tehuis
  • Verplaats al jouw apps naar het home-scherm van jouw telefoon, en de bestanden op de desktop van jouw computer in mappen

3. Creëer een Oase van Rust

Je maakt ruimte – zowel letterlijk en figuurlijk – voor de dingen die belangrijk voor je zijn. Maar het werkt ook andersom: je hebt de neiging om dingen te prioriteren waar je fysieke ruimte voor maakt.

Wanneer je stopt met gebruiken om om te gaan met moeilijke gevoelens, hebben deze moeilijke gevoelens een uitlaatklep nodig. Voor veel mensen zijn dit dingen als mediteren, een dagboek bijhouden en alleen zijn. Wanneer je ruimte maakt die is toegewijd aan die activiteiten, zul je de tijd nemen om ze meer regelmatig te doen – en je zult een kant-en-klare oase van rust hebben die je kunt veranderen in momenten voor jouw gedachten. Het resultaat? Jouw basisstressniveaus zullen lager zijn, wat beschermt tegen een terugval.

Dit weekend kies je een toegwijde plek in jouw huis om te transformeren in jouw oase van rust. Maakt het zacht, warm, comfortabel en verwelkomend. Zorg ervoor dat je er dagelijks heen gaat om te mediteren en je gedachtes op te schrijven, en om je terug te trekken wanneer je je uitgeput voelt.

Bonuspunten voor het creëren van een aparte ruimte voor oefeningen – nog een krachtige uitlaatklep die herstel boost.

4. Geef je doelstellingen een plek

Doelstellingen geven jou een doel – en het doel zorgt ervoor dat je vooruitgang boekt.

Stel jezelf korte- en langetermijndoelstellingen, zoals je 30- en 60-dagen nuchterheidsmijlpalen bereiken. Daarna bedenkt je enkele kleinere doelstellingen of gewoontes die jou zullen helpen om dit te bereiken – zoals dagelijks aan lichaamsbeweging en mediteren doen.

Als je je doelstellingen eenmaal hebt bedacht, moet je ervoor zorgen dat je aan ze denkt – en er elke dag naartoe werkt. De beste manier om dat te doen? Plaats ze ergens waar je ze regelmatig zult zien – zoals naast je bed, of op je bureau.

Tot slot, ontwikkel je een volgsysteem waarmee je dagelijkst interageert, zodat je kunt zien wat je hebt bereikt – en waar je je vervolgens op moet richten –  en dat binnen een oogopslag.

5. Upgrade je slaap

Net zoals goede voeding, helpt slaap je ook van binnenuit herstellen. Wanneer je goed uitgerust bent, ben je beter gebalanceerd en weerbaar – welke beide bijdragen aan jouw herstel.

Maar als jouw slaapkamer niet voldoet, zal jouw slaap er ook niet beter op worden. Gelukkig kun je de kwaliteit van jouw slaap met enkele kleine aanpassingen enorm verbeteren.

Als je je in bed ongemakkelijk voelt, is het duidelijk dat je het moeilijk vindt om goed te slapen. Koop een nieuw kussen, of zelfs een nieuwe matrashoes, om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt.

Nadat je je bed een make-over hebt gegeven, kijk je naar jouw slaapkamer. Laten jouw ramen licht binnen, zelfs ‘s nachts? Koop dan lamellen. Slaap jij met je telefoon naast je bed, wat ervoor zorgt dat afleidingen niet ver weg zijn? Plaats deze dan aan de andere kant van je kamer (of nog beter – in een andere kamer).

6. Toon jouw schema

Een schema hebben biedt structuur. En structuur geeft jou iets om op te leunen voor steun.

Begin door een kalender aan je muur te hangen – duidelijk in het zicht, net zoals jouw doelstellingen.

Hierop schrijf je je bestaande afspraken en opkomende evenementen op. Is er een evenement dat voor jou stressvol is? Moet je absoluut gaan? Zo niet, excuseer je dan en kom eronderuit.  Als je toch bezig bent, neem dan een kijkje naar jouw gewoonlijke afspraken en elimineer degenen niets voor jou betekenen, waar mogelijk.

Daarna maak je afspraken die jou wel goed doen. Je bent slechts zo sterk als jouw supportnetwerk – dus zorg ervoor dat  je je tijd besteedt  die nodig is om jouw supportnetwerk te behouden. Als er absoluut geen nuchtere afspraken met vrienden of leuke activiteiten mogelijk zijn, voeg er dan een paar toe aan jouw schema. Hetzelfde geldt voor herstelbijeenkomsten.

Bel ons vandaag nog voor professionele hulp

Bonustip: Krijg de steun die je nodig hebt

Jouw omgeving is cruciaal om nuchter te worden én te blijven. Maar de steun krijgen die je nodig hebt kan jou helpen slagen terwijl je anders had gefaald, en om jou op te rapen wanneer je bent gevallen.

Steun nodig? Neem vandaag contact op om te zien hoe wij jou kunnen helpen om van jouw herstel een succes te maken.

Like what you read? For similar content Sign up here

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.